Bakan Yerlikaya: Eğer sokaklarımızda, caddelerimizde, şehirlerimizde huzur olacaksa bu, sizlerin sayesinde olacak

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, mezun olan polislere hitaben, "Eğer sokaklarımızda, caddelerimizde, şehirlerimizde huzur olacaksa bu, sizlerin sayesinde olacak." dedi.

Yerlikaya, Erzurum Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde (POMEM) düzenlenen 29. Dönem Mezuniyet Töreni'nde yaptığı konuşmada, 9 aylık zorlu eğitimlerini tamamlayan 21 polis eğitim merkezindeki 12 bin 76 öğrencinin mezuniyet sevincini yaşadıklarını söyledi.

Polislik mesleğinin önemini vurgulayan Yerlikaya, "Bazı meslekler vardır, en başta adanmışlık ister. Üniformasında taşıdığı ay yıldız gibi büyük sorumluluğu ve ağırlığı vardır bu mesleklerin. Fedakarlık ister, gayret ister, azim ister. İşte polislik tam da böyle bir meslektir. Suçlunun ve zalimin karşısında dimdik durmanın, her ne pahasına olursa olsun milletini korumanın adıdır polislik. Yüreklerde çarpan vatan aşkının, millet sevdasının tezahürüdür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ifadeleriyle, 'Herkesin polisi kendi vicdanıdır fakat polis, vicdanı olmayanların karşısındadır.'" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri