Bakan Yazıcı: Elinde Silah Olanla Konuşulmaz

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Türkiye'nin terörle mücadele noktasında kararlılıkla yürüyeceği söyledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Türkiye'nin terörle mücadele noktasında kararlılıkla yürüyeceği söyledi. Bakan Yazıcı, "Çözüm sürecinde konuşacaksın, tartışacaksın, müzakere edeceksin. Konuşmamak tehlikeli. Hangi sorun olursa olsun sorunun çözümü konuşmak, diyalogda bulunmakla mümkündür. Elbette ki hiç kimse çözüm sürecinde silahın gölgesinde konuşmaz. Elinde silah olanla konuşulmaz. Onun için bu süreci iyi takip edelim." dedi.

Bakan Yazıcı, memleketi Rize’de özel bir restoranda şehit ve gazi aileleriyle iftar programında buluştu. İftar yemeği sonrası açıklamalarda bulunan Bakan Yazıcı, şehitlik mertebesinin içi çok dolu bir kavram olduğunu ifade etti. Yazcı, "Bizim için şehit ve gazi aileleriyle açtığımız iftarlar çok anlamlıdır. Şehitlerimiz olmasa vatanımız ve bağımsızlığımız olmazdı. Böylesine özel anlam yüklü şehitlik kavramına elbette ki hem bu dünyada hem de ahrette mertebelerin en yükseği verilmiştir. Bir kez daha şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. Gazilerimize sağlık diliyor. Şehit yakınlarına metanet diliyorum." diye konuştu.

Türkiye'nin terörle mücadele ve terörün Türkiye’den alınması noktasında bütün riskleri yüklenerek kararlı bir şekilde yürüyeceğini söyleyen Yazıcı, "Çözüm sürecini istemeyenler, provoke etmeye çalışanlar, iç ve dış bu coğrafyada kargaşanın var olmasında çıkar düşünenler oldu. Bazı olup bitenleri gazetelerden, televizyonlardan yakından takip ediyoruz. Türkiye’de 76 milyonluk kardeşliği güçlendirme hedefinde hiçbir ayrım yapmadan, vatanın birliği ve bütünlüğü noktasında milletimizin hassasiyetini hiçbir zaman göz ardı etmeden, bu ölçü ve kırmızı çizgiler içerisinde o hedefe doğru odaklanmalıyız. Süreçte hoşumuza gitmeyen, belleğimizi karıştıran, onurumuzu rencide eden davranış sergileyenler vardır ve hep olacak. Bunlara takılmadan büyük hedefe odaklanmalıyız. İnşallah süreçte herkes aklını başına alarak yanlış bir şey yapmaz." şeklinde konuştu.

Çözüm sürecinin diyalog ile aşılabileceğine dikkat çeken Yazıcı, "Bu süreçte konuşacaksın, tartışacaksın, müzakere edeceksin. Konuşmamak tehlikeli. Hangi sorun olursa olsun sorunun çözümü konuşmak, diyalogda bulunmakla mümkündür. Elbette ki hiç kimse çözüm sürecinde silahın gölgesinde konuşmaz. Elinde silah olanla konuşulmaz. Onun için bu süreci iyi takip edelim." ifadelerini kullandı.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri