Bakan Yazıcı: Dünyada Gdo’lu Pamuk Üretiliyor, Türkiye İse Doğal

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, dünyada GDO’lu pamuk üretimi olmasına rağmen Türkiye’de GDO’lu pamuk olmadığını söyledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, dünyada GDO’lu pamuk üretimi olmasına rağmen Türkiye’de GDO’lu pamuk olmadığını söyledi. Yazıcı, "Bu da Türk pamuğunu dünyadaki benzerleri arasından özgün bir yere kavuşturuyor.” dedi.

Bakan Yazıcı, Antalya Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Antbirlik) tarafından kurulan Çırçır ve Prese Fabrikası ile Depolama Tesisleri ve hizmet binasının açılışını yaptı. Açılışan Bakan Yazıcı ile birlikte Antalya Vali Vekili Mehmet Kurdoğlu ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Menderes Türel, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Açılış töreninde konuşan Bakan Hayati Yazıcı, Antalya’nın ihracatı artıran iller arasından 17. sırada olduğunu belirterek, açılışı yapılan tesisle daha üst sıralara çıkacağını söyledi. Pamuğun günümüze kadar olan sürecinden bahseden Yazıcı, bu ürünün stratejik önemi olduğunu kaydetti. Yazıcı, konfeksiyon sektörünün en önemli ham maddesinin pamuk olduğunu vurguladı. Dünyada pamuk üretimin yüzde 80’ini 8 ülkenin ürettiğini, bunlar arasında Türkiye’nin de olduğunu belirten Bakan Yazıcı, “Türkiye pamuğu kullanan ülkeler sıralamasında 4. sırada. Üretim bakımından 3. sırada. Türkiye’de üretilen pamuk dikkate alınıyor. Türkiye’de GDO’lu pamuk üretimi yok. Dünyada var ama Türkiye’de yok. Bu da Türk pamuğunu dünyadaki benzerleri arasından özgün bir yere kavuşturuyor.” dedi.

“TÜRKİYE GELİŞİYOR”

Tesisin Antbirlik tarafından yapılmasının önemli olduğunu belirten Yazıcı, “Düşünebiliyor musunuz? Bir kooperatif birliği 17 milyon lira tutarında, istihdam boyutundaki tutarıyla Türkiye ekonomisine katkı verecek bir tesisin yapımına başlıyor ve iki yılda tamamlıyor.” dedi. Türkiye’nin ekonomisinin büyümeye devam ettiğini söyleyen Yazıcı, halkın refah seviyesinin de arttığını kaydetti. “Türkiye değişiyor. Türkiye gelişiyor.” diyen Bakan Yazıcı, ekonomide en önemli noktanın ticaret olduğunu kaydetti. Geçmişte Türkiye’nin dış ticaretin 2012 yılında 389 milyar dolar olduğunu belirten Yazıcı, 2013’te ise 9 aylık süre zarfında 300 milyar dolar olduğunu kaydetti. Yazıcı, geçen seneki rakamların üzerine çıkmayı planladıklarını kaydetti.

Bakan Hayati Yazıcı, konuşmasında vatandaşların Hicri yılın 1435’inci yıldönümü ile Muharrem ayını kutladı. İnsanın kıymetli bir varlık olduğunu, bunun yanında en üstün gücün de hukuk ve adalet olduğunu belirten Yazıcı, “Bu ölçüler üzerinde büyük hassasiyet gösteriyoruz. İnsan, hukuk ve adalet. Bundan şaşmayacağız. Türkiye'yi çok daha iyi günlere taşıyacağız.” ifadelerini kullandı.

Bakan Yazıcı, konuşmasının ardından Antbirlik Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Balaban, Menderes Türel ve beraberindekilerle tesisinin açılışını gerçekleştirdi. Bakan Yazıcı tesisi gezerek bilgi aldıktan sonra partisinin Serik İlçe Başkanlığını ziyaret etti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri