Bakan Yazıcı bile 5 ay önce öğrenmiş!

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve yüzlerce oda başkanının tekrar seçilmesi için Anayasa Mahkemesi'ne açılan davanın Gümrük Bakanı Yazıcı'dan gizlendiği ortaya çıktı. Yazıcı "Davadan 5 ay önce haberim oldu" dedi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başta olmak üzere yüzlerce oda başkanının tekrar seçilmesinin önünü açan Anayasa Mahkemesi'nce görüşülen davanın, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'dan gizlendiği ortaya çıktı.

Sabah'tan Mehmet Ali Berber'in haberine göre Oda yönetimleri, "üst üste iki dönem seçilenlerin iki dönem ara verme" kriterinin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne dava açmış ve karar jet hızıyla alınarak başkanların önü açılmıştı.

TOBB GİZLİ TUTTU

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Davalar 2010'da açılmış ancak benim 5 ay önce haberim oldu" dedi. Davada hükümleri iptal edilen kanun, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın yetkisinde olmasına rağmen, İdari Mahkeme bu süreçte bakanlıktan savunma istememiş.

Savunmanın TOBB tarafından yapılıp yapılmadığı Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararı sonrası ortaya çıkacak. Ancak İdari Mahkeme'deki duruşmalarda TOBB'un davaya taraf olduğu ve tüm gelişmelerden haberdar edildiği öğrenildi.

Kastamonu Ticaret Borsası, TOBB'dan aldığı yazıyla 2010'da mahkemeye dava açtı. Dolayısıyla TOBB, sürecin otomatik olarak tarafı olduğundan oda yönetimi de durumdan haberdardı. Ancak TOBB davayı yasanın sahibi olan bakanlık ve hükümetten gizledi.

BAKAN YAZICI: "KEŞKE BİZİMLE PAYLAŞSALARDI"

GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, 2010'da başlayan süreçle ilgili, "Bu süreç bakanlığımdan önce başlamış. Eğer benim dönemimde olsa ve bana TOBB bilgi vermeseydi tepki koyardım. Ama yine de keşke paylaşılsaydı" diye konuştu.

Yazıcı, davaların açılma sürecinin de seçim dönemine gelmediğini hatırlatırken, bu tarihlerde ortada dava açmak için herhangi bir menfaatin olmadığını dile getirdi.

İDARİ MAHKEME DE BAKANLIĞA BİLDİRMEDİ

İdari mahkeme de dava için bakanlıktan görüş almadı. Bakanlar Kurulu tarafından yürütülen yasanın iptalini Anayasa Mahkemesi'nden istemeye kadar gidecek yasa ile ilgili tebligat yapılmaması kafaları karıştırdı. Bakan Hayati Yazıcı da neden tebligat yapılmadığını anlamadıklarını ifade etti.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri