Bakan Uraloğlu: Trabzon Havalimanı'na yıl sonuna kadar 3240 metre uzunluğunda yeni pist yapacağız

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon Havalimanı'na yıl sonuna kadar 3 bin 240 metre uzunluğunda yeni pist yapacaklarını belirterek, "Yıllık 10 milyon yolcuya hizmet verebilecek terminal binasını şehrimize kazandıracağız." dedi.

Bakan Uraloğlu, AA muhabirine, eşsiz doğası, tarihi ve kültürel varlıklarıyla Trabzon'un turizmde adından söz ettiren şehirlerin arasında yer aldığını söyledi.

Turizmde hareketliliği arttırma noktasında ulaşımın önemli kriterlerden olduğuna işaret eden Uraloğlu, ülke genelinde olduğu gibi Trabzon'da da ulaşımda önemli projeleri hayata geçirdiklerini anlattı.

Uraloğlu, kentteki en önemli projelerden birinin de Trabzon Havalimanı'nın yenilenmesi çalışmaları olduğuna dikkati çekerek, alt ve üstyapı işlerinin projelendirme aşamalarının tamamlandığını, ihaleye hazır olduğunu ifade etti.

"Pistle aynı uzunlukta paralel taksi yolu yapılacak"

Proje kapsamında yeni pist inşa edileceğinin altını çizen Uraloğlu, "Trabzon Havalimanı'na yıl sonuna kadar 3 bin 240 metre uzunluğunda yeni pist yapacağız. Böylece, 110 bin metrekare alanda yıllık 10 milyon yolcuya hizmet verebilecek terminal binasını şehrimize kazandıracağız. Pistle aynı uzunlukta paralel taksi yolu, ayrıca 1200 metre x 155 metre ve 400 metre x 120 metrelik iki apron yapılacak." diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri