Bakan Şimşek: 4-5 Milyar Liralık Özelleştirme Geliri Garanti Altında

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gelecek birkaç yıl için ortalama 4-5 milyar dolarlık özelleştirme gelirinin garanti altına aldıklarını bildirdi. Şimşek, 2015-2017 Orta Vadeli Program (OVP) öngörülerinin açıklandığı Başbakanlık Yeni Bina’da...

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gelecek birkaç yıl için ortalama 4-5 milyar dolarlık özelleştirme gelirinin garanti altına aldıklarını bildirdi.

Şimşek, 2015-2017 Orta Vadeli Program (OVP) öngörülerinin açıklandığı Başbakanlık Yeni Bina’da gazetecilerin sorularını cevapladı.

Özelleştirme gelirlerine ilişkin soruyu ilişkin Şimşek, bu yıl için 6,8 milyar liralık, 2015 için 8,7 milyar lira, 2016 içinde 6,8 milyar lira civarında özelleştirme geliri öngördüklerini söyledi. Şimşek, gelecek birkaç yıl için ortalama 4-5 milyar dolarlık özelleştirme gelirini garanti altına aldıklarını da aktardı.

Bir soru üzerine de Şimşek, kamuya 74 bin personelinin alınacağını söyledi. Son rakamların sorulması üzerine Şimşek, "2014 bütçesini hazırlarken 74 bin toplam alım öngörmüştük. Ancak sadece ve sadece ilave öğretmen alımı nedeniyle yılı muhtemelen 104 bin civarında kapatacağız. Gelecek yıl için de 74 bin kişinin istihdam edilmesini tahmin ediyoruz.” dedi.

Şimşek, savunma harcamaları ile ilgili sorular bir soruyu ise "2015'te de eğitim en büyük harcama kalemimiz olmaya devam edecek. Bunu sağlık, daha sonra da sosyal güvenlik takip edecek. Savunma, güvenlik harcamalarında özel bir artış öngörmüyoruz" diye cevapladı.

“BDDK BAŞKANI BAŞARILI BİR AMELİYAT GEÇİRDİ”

OVP sunumunun ardından soruları yanıtlayan Ali Babacan da BDDK Başkanı Mukim Öztekin’in sağlık durumuyla ilgili bir soruya, “BDDK Başkanımız başarılı bir ameliyat geçirdi. Şu anda vekaleten ikinci başkanımız görevi yürütüyor. En kısa sürede sağlığına kavuşarak işinin başına dönmesini istiyoruz.” karşılığını verdi.

Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakçı’nın IMF’ye atanmasıyla ilgili olarak da Babacan, “Hazine müsteşarımız IMF’de icra direktörü olarak göreve başladı. Yeni müsteşarımız konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Hazine’de zaten güçlü bir ekip var, herhangi bir boşluk söz konusu değil.” şeklinde konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri