Bakan Selçuk’tan Zade’ye ziyaret

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Konya ziyaretinde Helvacızade Şirketler Topluluğunu da ziyaret etti.

Vali Vahdettin Özkan, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, Ak Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın da katıldığı ziyaret programında, ev sahipliğini Helvacızade Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil yaptı.

Zade Yağ ve Zade Vital Global şirketlerinin üretim tesislerini yerinde inceleyen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, tesislerden çok etkilendiğini ve beğendiğini ifade etti. Türkiye’nin üretim noktasında önemli şehirlerinden olan Konya’da, böyle büyük firmaların katma değer katan yatırımlar yapmasını desteklediklerini ifade eden Bakan Selçuk, “Zade yağları ülkemizin değerlerinden biri. Üretim tesisleri de çok teknolojik bir alt yapıya sahip. Yöneticilerini tebrik ediyorum. Zade Vital ise ülkemizin dışarıya açılan pencerelerinden birisi. Ürünlerini ben de kullanıyorum. Tesisleri gerçekten takdire şayan. Konya sanayisini yakından takip ediyoruz. Üretime ve istihdama sağladıkları katkı ülkemiz açısından çok önemli. Her konuda üreticimize destekler sunuyoruz ve sunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a hem Helvacızade Şirketler Topluluğunun çalışmaları hakkında bilgiler veren hem de Konya sanayisinin üretim yelpazesini anlatan Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, “Zade Yağları olarak, teknolojiyi en üst seviyede kullanarak el değmeden kaliteli yağlar üretiyoruz. Konya sanayisi 80’i aşkın ürün çeşitliliğiyle Türkiye’nin üretim üslerinden birisi konumunda. Çok güzel ve büyük firmalarımız var. Global anlamda başarılar yakalayan şirketlerimiz var. Bunlar bizleri gururlandırıyor.” Dedi.

Türkiye’de yerli üreticilerin pozitif anlamda devlet tarafından desteklenmesi gerektiğini ifade eden Tahir Büyükhelvacıgil, “Özellikle gıda sektöründe üretim yapan firmalarımıza, devletimizin özel ilgi göstermesini istiyoruz. Global ölçekteki büyük firmalarla ülke pazarında rekabet etme gücü kazanmamız, üretim çeşitliliğimizi artırmak adına bu çok önemli. Biz üretmeyi, ülkemize katma değer katmayı seviyoruz. Bunun için gece gündüz çalışıyoruz. Ülkemiz her şeyin en iyisine layık” şeklinde konuştu.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta ise Konya’da üretim yapan şirketlerin her zaman yanında olduklarına dikkat çekerek, “Pandemi sürecinde özellikle üretim yapmanın değerini bir kez daha gördük. Zade gibi üretim gücünü en üst seviyeye taşıyan şirketlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un Konya’ya yaptığı ziyaretten memnuniyet duyduklarına vurgu yaparak, “Üretim şehri olan Konyamız’da, Çalışma Bakanımızın firmaların üretimlerini yerinde görmesi bizler için çok değerli. Konya şehri, çalışmayı ve üretmeyi seven bir şehir. Ülke ekonomisine her zaman yapabileceğinin üstünde katkı veren bir şehir. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bakanlarımız Konya sanayisine büyük ehemmiyet veriyor. Bizler de sanayicimizin ihtiyaçlarına cevap vermeyi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri