Bakan Şahin'in Katıldığı 'Engelsiz Park' Açılışına Engelli Vatandaş Damga Vurdu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Ankara'nın Keçiören ilçesinde 'Engelsiz Park' açılışına katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Ankara'nın Keçiören ilçesinde 'Engelsiz Park' açılışına katıldı. Engelli bir vatandaşın sahneye çıkıp 'Ankara’nın Bağları' adlı şarkıyı söylemesi neşeli anların yaşanmasına neden oldu. Bakan Şahin etkinlikteki konuşmasında, 2012 yılında işçi ve memur istihdam oranını 15 bin iken bugün 53 bine çıkardıklarını ve son iki yılda kamuda 14 bin engelliyi memur olarak göreve başlattıklarını söyledi.

        Fatma Şahin, Keçiören Belediyesi tarafından yaptırılan Şehit Uzman Onbaşı Murat Azizo 'Engelsiz Parkı' açılışına katıldı. Açılışa Mustafa adlı bir engellinin sahneye çıkıp şarkı söylemesi damga vurdu. Önce halk oyunları ekibi ile maharetlerini sergileyen engelli vatandaş, daha sonra Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın konuşma yapmak için sahneye çıkmasını fırsat bilip protokoldeki yerine oturdu. Protokolde bir süre Fatma Şahin ile konuşan Mustafa, Başkan Ak’ın kendisini çağırması ile sahneye çıktı. Engelli vatandaş, görevlilerden 'Ankara’nın Bağları' adlı şarkının çalınmasını istedi. Şarkının çalınması ile sahnede bir süre oynayan engelli, daha sonra yetkilerin yardımıyla sahneden indirildi.

        "SON İKİ YILDA 14 BİN MEMUR GÖREVE BAŞLADI"

        Açılışta bir konuşama yapan Fatma Şahin ise engellerin elde, ayakta olmadığını, kararan vicdanlarda, nasırlaşan gönüllerde ve engellileri görmeyen gönüllerde olduğunu vurguladı. Engellilerin, önündeki engelleri kaldırmak için çalıştıklarını belirten Şahin, "Bakanlık 4 ana boyutta bunu çalışıyoruz. Eğitim, sağlık, istihdam ve erişilebilirlik. Eğitim ve sağlık alanında son on yılda yaptıklarımızla fırsat eşitliği sapladık. Anayasanın engellilere verdiği yasanın gereğini yaptık. Eğitim ve sağlık alanında çok önemli yapısal dönüşümleri başardık. İstihdamla ilgili olarak yapısal değişiklik yaptık ve sınav sistemini değiştirdik. Bedensel engelli ile görme engellinin, işitme engelli ile zihinsel engellilerin ayrı sınavlara geçmesini, kendi içlerinde sınav olmasını sağladık. 2012 yılında işçi ve memur istihdamda olma oranı 15 binken, bugün 53 bine çıkardık. Son iki yılda kamuda 14 bin engelliyi memur olarak göreve başlattık. Engellileri kardeşlerimiz ile birlikte 'Girişimcilik Engel Tanımaz' şeklinde projeler hayata geçiriyoruz. İş koçluğunu hayata geçiriyoruz. Zihinsel engelliler için karımalı iş yerleri hayata geçiriyoruz." şeklinde konuştu.

        Protokol konuşmalarının ardından açılışa geçildi. Bakan Şahin, parkın açılış kurdelesini engelli vatandaşlar ve diğer yetkililerle birlikte kesti. Ardından parkı gezen Şahin, yetkililerden bilgi aldı. Engelli vatandaşları salıncakta sallayan Şahin, buradaki engellilerle bir süre sohbet etti.

        Keçiören Belediyesi tarafından yaptırılan engelli vatandaşlar için her şey düşünüldüğü 'Engelsiz Park'ta, engellilerin tekerlekli sandalye ve demirlere tutunarak yürüyebileceği koşu parkuru, özel salıncak ve engellilere özel lavabolar da bulunuyor.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri