Bakan Öney Nsu Duruşmasına Katıldı

Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi’nde (OLG) dün 74.sü düzenlenen Neonazi cinayetleri davasına Baden Württenberg Eyaleti Uyum Bakanı Bilkay Öney katıldı.

Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi’nde (OLG) dün 74.sü düzenlenen Neonazi cinayetleri davasına Baden Württenberg Eyaleti Uyum Bakanı Bilkay Öney katıldı. Öney, davayı medya üzerinden takip ettiğini ve duruşmaya katılıp, şahsen izlenim kazanmayı amaçladığını ifade etti.

Duruşmanın profesyonelce yürütüldüğünü gördüğünü ifade eden Uyum Bakanı Öney, davaya medyanın ilgisinin büyük olduğunu müşahede ettiğini dile getirdi. Toplumun da aşırı sağcılar konusunda duyarlı hale geldiğini anlatan Öney, ”Bu çok güzel bir durum.” dedi.

Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütünün 1945 yılından sonra örneği olmayan bir vaka olduğunu sözlerine ekleyen Öney, NSU davasında başsanık Beate Zschaepe konuşmadığı müddetçe terör örgütünün işlediği suçlar hakkında çok az şey öğrenilebileceğini kaydetti. Bakan ayrıca, Alman mahkemelerinin bağımsız olduğunu ve dışarıdan baskı kurulmadığını belirtti.

74. duruşmada terör örgütünün saklanmak için kulandığı ve 4 Kasım 2011 tarihinde havaya uçurulan evde çıkarılan yangın hakkında uzmanlar detaylı bilgi verdi. Bavyera ve Sachsen kriminal polisleri, yangının evin muhtelif yerlerine dökülen benzinlerle çıkarıldığının kesin olduğunu belirtiler.

Salı günü 73.sü yapılan duruşmada evin havaya uçurulmasından dört gün sonra baş sanık Zschaepe’yi teslim alan polisler, Zschaepe’nin çorabında benzin kalıntısı bulunduğu açıklamışlardı.

Başsanık Zschaepe tarafından çıkarıldığı zannedilen yangının üçüncü kişilerin hayatlarını tehlikeye attığını söyleyen yangın uzmanları da bunun neden olabileceği tehlikeleri anlattı.

NSU terör örgütü, Almanya’da sekizi Türk olmak üzere 10 kişiyi öldürmüş, 2 bombalı saldırı düzenlemiş ve 15 banka soygunu gerçekleştirmişti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri