Bakan Müezinoğlu: Yan Gelip Yatıyorlar

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Balıkesir’in Bandırma ilçesinde yapılan AK Parti ilçe teşkilatının 5. olağan kongresine katıldı. Bakan Müezzinoğlu burada yaptığı konuşmada "Bu sevgili muhalefet partisindeki arkadaşların büyük...

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Balıkesir’in Bandırma ilçesinde yapılan AK Parti ilçe teşkilatının 5. olağan kongresine katıldı. Bakan Müezzinoğlu burada yaptığı konuşmada "Bu sevgili muhalefet partisindeki arkadaşların büyük çoğunluğu Mustafa Kemal Atatürk'ün gölgesine yan gelip yatarak geçiniyorlar." dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun mesajının da okunduğu kongreye, AK Parti Balıkesir milletvekilleri Cemal Öztaylan ve Ali Aydınlıoğlu, Bursa Milletvekili İsmet Su, Balıkesir İl Başkanı Mahmut Poyrazlı ve partililer katıldı.

Müezzinoğlu, Bandırma'da bir düğün salonunda düzenlenen AK Parti İlçe 5. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, milletin partisi olarak 12 yıldır iktidarda Türkiye'yi sürekli ileri taşıdıklarını bildirdi. Lafla bayrakların dalgalandırılamayacağını söyleyen Müezzinoğlu, şöyle devam etti: "Bu sevgili muhalefet partisindeki arkadaşların büyük çoğunluğu Mustafa Kemal Atatürk'ün gölgesine yan gelip yatarak geçiniyorlar. Onun gölgesinden geçiniyorlar, onu sömürerek geçiniyorlar ve onu sömürerek muhalefet yapıyorlar. Halbuki Mustafa Kemal Atatürk'ün bu millete bir tane mirası var, o miras Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir. Bu mirasa sahip çıkmak, ülkenin tüm köşelerine sahip çıkmaktan geçer. Hakkari'de Türk bayrağı dalgalandıramayanlar, muasır medeniyetler seviyesine giden bir yolculuğun muhatapları olamaz. O Cumhuriyet'e sahip çıkmak, Hakkari'de de varım demekten geçer, Siirt'te de Diyarbakır'da da Batman'da da varım demekten geçer. Bunlar lafla cumhuriyetçilik yapıyor, sözde Atatürkçülük yapıyor, o gölgede yan gelip de yatıyorlar."

Müezzinoğlu, CHP'nin, AK Parti kurucuları arasında başörtülü bir kadın olduğu için Anayasa Mahkemesi'ne başvurduğunu dile getirdi. Aynı CHP'nin daha sonra seçimlerde başörtülü vatandaşlardan oy talebinde bulunduğunu anlatan Müezzinoğlu, şunları kaydetti: "Bu ülkede, utanmadan sıkılmadan 'Başörtüsü sorununu biz çözdük' diyorlar. Utanmadan sıkılmadan seçim otobüslerine baş örtülü kardeşlerimizin fotoğraflarını koyuyorlar. Yahu çakma demokratlık olmaz, çakma muhafazakarlık olmaz, çakma milli olunmaz. Ne olur, olduğunuz gibi olun. Bakın Mevlana'nın o güzel sözüne; 'Ya göründüğün gibi ol, ya olduğun gibi görün.' Bunlar hep milleti kandırarak gündeme gelmişlerdir. Hep milleti sömürerek o fildişi kulelerde yaşamışlardır. Hep milletin ümüğünü sıkarak ceplerini doldurmuşlardır." CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri