Bakan Kılıçtan sağduyu çağrısı

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktarın açıklamalarının kişisel görüşler olarak algılanması gerektiğini ifade ederek, Fenerbahçe de Trabzonspor da bizim de

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın açıklamalarının kişisel görüşler olarak algılanması gerektiğini ifade ederek, “Fenerbahçe de Trabzonspor da bizim” dedi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın Trabzon’da katıldığı bir açılışta, “Trabzon gülerse Türkiye güler, Trabzon kalkınırsa Türkiye çok büyük mesaj verir. Şimdi bizim hakkımız olan Trabzonspor’umuzun kupasını almak için de çok ince ayar bir çalışma yapıyoruz. İnşallah hakkı olan Trabzonspor’umuzun kupasını da Trabzon’un müzesine getireceğiz. Allah bize inşallah bunu nasip edecek” şeklindeki açıklamaları gündeme bomba gibi düşmüştü. Fenerbahçe Kulübü açıklamanın ardından sert bir bildiri yayınlamış Bakan Bayraktar’ı “sınırı aşmakla” suçlamış, Bayraktar ise son yaptığı açıklamada sözlerinin arkasında olduğunu söylemişti.

Karşılıklı yapılan açıklamalar son dönemlerde adeta pamuk ipliğine bağlı olan Trabzonspor - Fenerbahçe ilişkilerini bir kez daha gererken Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’tan konuya ilişkin sağduyu çağrısı geldi. Bakan Kılıç yaptığı açıklamada, “Sayın Bayraktar’ın futbola yönelik açıklamaları, süreci etkiler mahiyette değildir. Süreç; Yargı’da ve TFF’dir. Siyasetin süreç üzerinde müessir olması söz konusu bile değildir. TFF’nin özerkliği içinde yaşananlara siyaset kurumu tesir etmeyecektir. Konu hassas bir konudur. Trabzonspor taraftarları için de Fenerbahçe taraftarları için de hassasiyet en üst düzeydedir. Yapılan açıklamaları kişisel görüşler olarak bir kenarda tutalım. Karar mekanizması siyaset değilken yanlış anlaşılmalara neden olmayalım. Fenerbahçe de Trabzonspor da bizim. Taraftar arasına tamiri zor ihtilafların sokulmaması akl-ı selimin gereğidir. Yapılan açıklamaları kişisel görüşler olarak bir kenarda tutalım. Karar mekanizması siyaset değilken yanlış anlaşılmalara neden olmayalım. Konu hassas bir konudur. Trabzonspor taraftarları için de Fenerbahçe taraftarları için de hassasiyet en üst düzeydedir” dedi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri