Bakan Kılıç: Mescid-i Aksa'ya Yapılan Zulmü Reddediyoruz, Kabul Etmiyoruz

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Mescid-i Aksa’da meydana gelen olaylarla ilgili olarak “Son günlerde Mescid-i Aksa’da yaşanan sıkıntıları biliyorsunuz. İnançları doğrultusunda hayatlarını yaşamaya çalışanlara yapılan...

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Mescid-i Aksa’da meydana gelen olaylarla ilgili olarak “Son günlerde Mescid-i Aksa’da yaşanan sıkıntıları biliyorsunuz. İnançları doğrultusunda hayatlarını yaşamaya çalışanlara yapılan zulmü görüyorsunuz. Biz bu zulmü reddediyoruz, kabul etmiyoruz.” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, çeşitli programlara katılmak üzere Gaziantep'e geldi. Bakan Çağatay Kılıç, ilk olarak Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından düzenlenen ‘Türkiye İnovasyon Haftası’ etkinliklerine katıldı. Burada son günlerde Mescid-i Aksa’da yaşanan olaylara dikkat çeken Kılıç, “Mescid-i Aksa’da yaşanan sıkıntıları biliyorsunuz. İnançları doğrultusunda hayatlarını yaşamaya çalışanlara yapılan zulmü görüyorsunuz. Biz bu zulmü reddediyoruz, kabul etmiyoruz. Bir an önce bu zulmün durdurulması ve normal yaşam içerisinde herkesin normal yaşam koşullarına devam etmesi için çağrımızı yapıyoruz. Yapılanları da kınıyoruz.” diye konuştu.

"Bizim inancımıza, bizim kutsallarımıza saygı gösterilsin ve hürmet edilsin" diyen Kılıç, “Hiç kimsenin kutsalının, inancının zedelenmesine müsaade etmeyen bir medeniyetten geliyoruz. Bizim inancımız karşımızdakinin inancına saygı göstermeyi, o inanca hürmet etmeyi emreder. Aynısını bekliyoruz, aynısını talep ediyoruz ve aynısını istiyoruz. Biz Türkiye olarak ne kadar Avrupalıysak o kadar Ortadoğu’nun da bir parçasıyız, Orta Asya’nın da bir parçasıyız, Afrika’nın da bir parçasıyız. Her yerde söyleyecek sözü olan biz milletiz ve bir devletiz. Çünkü biz her zaman doğruları söyleyerek, inandığımızı söyleyerek yola devam eden bir siyasetin ve bir devlet yapısının temsilcileriyiz.” şeklinde açıklamada bulundu.

İnovasyon Haftası'na Gaziantep’ten 7 bine yakın kişinin katıldığına dikkat çeken TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ise, Anadolu’da inovasyona duyulan heyecanın kendilerini mutlu ettiğini vurguladı. Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz da yaptığı konuşmada, “Türkiyemizin yetiştirdiği bilim adamları iş adamları bizlerle birlikte oldu. İnşallah bundan sonraki senelerde de daha önemli katılımcılarla birlikte olmak dileğiyle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri