Bakan Kılıç: En Fazla Lisanslı Golfçu Ağrı'da Var

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye'de golf sporu alanında en fazla lisansı sporcunun Ağrı'da olduğunu, katılımların daha çok buradan yapıldığını söyledi.European Tour Takvimi'nde yer alan, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın...

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye'de golf sporu alanında en fazla lisansı sporcunun Ağrı'da olduğunu, katılımların daha çok buradan yapıldığını söyledi.

European Tour Takvimi'nde yer alan, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın katkılarıyla düzenlenen ve Antalya’nın Serik ilçesi Belek beldesindeki The Montgomerie Maxx Royal Golf Kulübü’nde yapılan turnuva devam ediyor. Toplamda 7 milyon dolar para ödüllü organizasyonda 78 profesyonel golfçünün katıldığı ve geçen yılın şampiyonu Victor Dubuisson’un yanı sıra, Lee Westwood, Sergio Garcia, Henrik Stenson gibi ünlü profesyonel oyuncular yer alıyor.

Turnuvanın ikinci gününü takip eden Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu basın toplantısı düzenledi. Türkiye’nin golf sporuna ilişkin ciddi yatırımlar yaptığını belirten Bakan Kılıç, özellikle gençlerin spora yönelmesi için çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Golf sporunun geleneksel olarak belli bir gruba ait olduğunu belirten Kılıç, Türkiye’de en çok lisanslı golfçunun Ağrı’dan geldiğini ifade etti. Bakan Kılıç, "İstanbul ve diğer illerden değil Ağrı’dan geliyor. Farklı alanlarda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Eminim gelecekte ilginç sonuçlar elde edeceğiz. Sadece belli spor alanlarında daha çok tanınıyoruz. Tabi ki şu anda üzerinde durduğumuz spor dalı sadece golf değil. Gençlere erken bir yaşta hangi alanda yeteneklerini geliştirebileceklerini öğretmek lazım. okullarımıza elektronik tablet uygulaması getiriyoruz. Bu tabletler aracılığıyla bazı görsel ve yazılı paylaşımlar yapıyoruz." dedi.

"OLİMPİYAT ADAYLIĞINI DEĞERLENDİRECEĞİZ"

Toplantıda basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran Bakan Kılıç, olimpiyat konusunda değerlendirmede bulundu. Türkiye’nin uluslararası alandaki müsabakalara ilişkin hiçbir çekincesi olmadığını ifade eden Kılıç, "Olimpiyat adaylığı konusu çok üst düzey bir koordinasyonu gerektiren bir olay. O nedenle biraz vaktimizde var. Değerlendirmeleri de tam olarak yaparak tecrübelere göre karar vereceğiz." dedi.

Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu da, Ryder Cup için şuana kadar bir anlaşma yapılmadığını söyledi. Şuanda gerçekleştiren organizasyonun Ryder Cup'ın bütçesinin yüzde 65 oranında olduğunu belirten Ağaoğlu, "90 kilometrelik bir alanda 30 bin yatak istiyor. Ama bizim bu alandaki yatak kapasitemiz 65 bin. Bu alandaki tek dezavantajımız buradaki sahaların hemen hepsi Ryder Cup için tasarlanan sahalar değil. Ryder Cup'a göre bir saha tasarımı için görüşmeler devam ediyor. Bizim turnuvaya 2024’e kadar taahhüdümüz var." dedi.

6 VURUŞTA TOPU ÇUKURA ATMAYI BAŞARDI

Basın toplantısının ardından golf sahasına geçen Bakan Akif Çağatay Kılıç, ilk defa golf oynadı. Golf oynamak için ceketini çıkarıp ayakkabılarını değiştiren Bakan Kılıç, golfün göründüğü gibi kolay olmadığını söyledi. Federasyon Başkanı Ağaoğlu ile çukur başında bir süre atış antrenmanı yapan Bakan Kılıç, ilk atışın isabetsiz olmasının ardından Başkan Ağaoğlu da vuruşu göstermek için bir atış gerçekleştirdi ancak Ağaoğlu’nun atışı da başarısız oldu. Bunun üzerine tekrar çukur başına geçen Bakan Kılıç, golf topuna 6’ıncı vuruşunda çukura atmayı başardı. Kılıç daha sonra gazetecilere dönerek, "Görüldüğü kadar kolay değilmiş onu söyleyeyim." dedi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri