Bakan İslam: Yaş Engeline Takılan Kadınlar İçin Bir Paket Hazırlığı Yapıyoruz

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, sigortalılık süresi ve pirim günü dolan ancak emekli olmak için yaş engeline takılan kadınlara yönelik bir paket hazırlığı içerisinde olduklarını söyledi.    Bakan Ayşenur...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, sigortalılık süresi ve pirim günü dolan ancak emekli olmak için yaş engeline takılan kadınlara yönelik bir paket hazırlığı içerisinde olduklarını söyledi.

    Bakan Ayşenur İslam, partisinin bazı programlarına katılmak için geldiği Sakarya'da Vali Hüseyin Avni Coş'u ziyaret etti. İslam, valilik ziyaretinde çalışan kadınlara yönelik önemli açıklamada bulundu. Bir gazetecinin ‘Sigortalılık ve çalışma süresi dolan kadınların yaşı beklemeksizin emekli olmaları talepleri var, onlara pozitif bir ayrımcılık yapılabilir mi? sorusuna İslam, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile bu konuda görüştüklerini söyledi. İslam şunları kaydetti: "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile bir kadın paketi üzerinde görüşüyoruz. O paket sonuçlandığında inşallah bu konu ile alakalı konuşabiliriz. Ama şimdilik erken. Böyle bir paket var. Çalışma Bakanlığı ile aramızda ve görüşülüyor."

    "ZEKERİYA ÖZ DEVLET MEMURU, BUNLAR YAPAMAYACAĞI İŞLERDİR"

    Savcı Zekeriya Öz’ün Başbakan hakkında suç duyurusunda bulunması ile ilgili soruya ise İslam, kendisinin bürokrasiden gelen bir kişi olduğunu, bürokrat demenin yüksek seviyeli devlet memuru demek olduğunu ve 657’ye tabii olduğunu belirtti. İslam, "657’yi açın bakın bir devlet memurunun ne yapacağı, ne yapamayacağı bellidir, yazılıdır. Bunlar bir devlet memurunun yapamayacağı işlerdir. Ama söz konusu kişi ile alakalı olarak, benzer kişilerle alakalı olarak, uzun bir süredir yapmamaları gereken yetkilerinin üstünde olan işleri yapma teşebbüsünde olduklarını, böyle bir teveccüh içerisinde olduklarını görüyoruz. Dünyanın herhangi bir medeni ülkesinde, uygar hukuk ülkesinde görülemeyecek işlerdir bunlar." ifadelerini kullandı.

    Polise yönelik operasyonlarla ilgili ise İslam, hukukun yürüyeceğini, işin sonucuna varacağını, hukuka güvenmeyi arzu ettiğini, istediğini sözlerine ekledi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri