Bakan Işık: Standartlar, Herkese Eşit Fırsatlar Sunar

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, mal ve hizmetlerin, üretim faktörlerinin, teknolojik birikimin ve finansal kaynakların küresel nitelik kazandığı bir dönem yaşandığına işaret ederek, “Bu küresel dönemde rekabet edebilmenin...

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, mal ve hizmetlerin, üretim faktörlerinin, teknolojik birikimin ve finansal kaynakların küresel nitelik kazandığı bir dönem yaşandığına işaret ederek, “Bu küresel dönemde rekabet edebilmenin birinci koşulu; uluslararası standartlara uygun mal ve hizmet üretmektir. Standartlar, herkese eşit fırsatlar sunar.” dedi.

Dünya Standartlar Günü nedeniyle mesaj yayınlayan Bakan Işık, bu yıl ki ana temanın 'Standartlar, herkese eşit fırsatlar sunar' olduğunu vurguladı. Uluslararası standartların; ticareti kolaylaştıran, yeni pazarlara ulaşılmasını sağlayan, ürün ve hizmetler için kalite ve güvenlik altyapısı oluşturan, üretim süreçlerini iyileştiren, teknoloji kullanımını yaygınlaştıran, çevreyi ve sağlığı koruyan ortak bir dil işlevi gördüğünün de altını çizdi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri