Bakan Işık: Kobi'ler Artık 'Kurumsallaşma' Ve 'Markalaşma' Sürecine Odaklanacak

Türkiye, son üç yılda Avrupa KOBİ Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği organizasyonlar ile 37 ülke arasında üst üste birinci olarak büyük bir rekora imza attı. Avrupa KOBİ Haftası Kamu Koordinatörlüğü görevini yürüten KOSGEB,...

Türkiye, son üç yılda Avrupa KOBİ Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği organizasyonlar ile 37 ülke arasında üst üste birinci olarak büyük bir rekora imza attı. Avrupa KOBİ Haftası Kamu Koordinatörlüğü görevini yürüten KOSGEB, sadece 2013 yılında 300’ün üzerinde etkinlik gerçekleştirdi ve 15 bin kişiye doğrudan ulaşarak KOBİ’ler ve KOSGEB ekseninde farkındalık sağladı.

Bu yıl 29 Eylül-5 Ekim tarihleri arasında kutlanacak Avrupa KOBİ Haftası münasebeti ile açıklama yapan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, KOSGEB’in bu çerçevede yürüttüğü faaliyetlere dikkat çekerek, özellikle önceki yıllarda gerçekleştirilen 'Öğrenciler için Girişimcilik Günü', 'Önce Küçük Olanı Düşün', 'Kamu Alımlarında Önce KOBİ'ler' gibi etkinliklerin ülke çapında ses getirdiğini belirtti. Türkiye'de KOBİ'lerin artık 'kurumsallaşma' ve 'markalaşma' süreçlerine odaklanacaklarını kaydeten Işık, şunları ifade etti:

"Yıl boyunca konusunda uzman akademisyen ve profesyonellerin katılımıyla düzenleyeceğimiz toplantı, seminer ve konferanslarla bu iki konuya dikkat çekeceğiz. Ülke ekonomimize katma değer sağlayacak ürün ve hizmet koşullarını masaya yatıracak, 2023 vizyonumuza uygun stratejileri araştırarak daha güçlü ve etkin kurumsallaşma ve markalaşma çalışmalarına ağırlık vereceğiz. İşletmelerin yüzde 99'unu ve istihdamın ise yüzde 80'inden fazlasını oluşturan, ekonomimizin lokomotifi ve istikrarımızın sembolleri olan KOBİ'lerimizin Avrupa KOBİ Haftası’nı en içten dileklerimle kutluyorum."

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri