Bakan Işık: 'Bakara'nın 'Makara'sının 'M'si De Montaj

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, eski Bakan Egemen Bağış'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarındaki 'Bakara'nın 'Makara'sının 'M'sinin de eklendiğinin tespit edildiğini savundu. Bir montaj olduğunu hissettiğini söylemesinden...

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, eski Bakan Egemen Bağış'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarındaki 'Bakara'nın 'Makara'sının 'M'sinin de eklendiğinin tespit edildiğini savundu. Bir montaj olduğunu hissettiğini söylemesinden asla bir pişmanlık duymadığını dile getiren Işık, kriptolu telefonların bütün yazılımlarını değiştirdiklerini belirterek yılbaşından önce kriptolu telefonları güvenli şekilde kullanılacak tarzda devletin üst düzey yetkililerine ve görevlilerine sunmayı hedeflediklerini ifade etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı, Türk Standartları Enstitüsü, Türk Patent Enstitüsü, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Türkiye Bilimler Akademisi'nin bütçe ve kesin hesapları görüşülmeye başlandı.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 28 Şubat'ta imam hatipleri kapatma girişimi yaşandığını belirterek imam hatip sayısının yüzde 5, endüstri meslek lisesi sayısının ise çok daha fazla olduğunu söyledi. Meslek liselerinin çok daha fazla olduğunu belirten Işık, "Bizden geçemeyen proje, dünya birincisi oluyorsa bizim de kendimizi sorgulamamız gerekiyor." dedi.

Buralara siyasi bakmadıklarını, Türkiye'nin geleceği olduğunu ifade eden Işık, tersine beyin göçü konusunda yoğun bir mesai yürüttüklerini kaydetti. Dönmek isteyenlere ciddi destek verildiğini belirten Işık, 221 başvuru olduğunu ve 2014 yılında 250 kişiyi hedeflediklerini kaydetti.

Bankasya'ya yönelik hukuk dışı uygulamalar konusundaki bir soruya ise Bakan Işık, "Her şey hukuk sistemi içinde cereyan etmekte, özellikle buna dikkat etmek durumundayız, dikkat ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Bankaların şuan inşaatçıları sanayicilerden daha çok sevdiğini dile getiren Işık, bunun sebebinin inşaatın kar marjının daha yüksek olması olduğunu kaydetti. Şuan sadece bilgi satan şirketler olduğunu dile getiren Işık, 100 milyon doların üzerinde otomotivden yazılıma kadar bilgi ihracatının olduğunu söyledi.

Türkiye'de devletin içerisine sızmaya çalışan paralel yapı diye adlandırdıkları bir yapı olduğunu ileri süren Işık, "Hangi alanlarda ülkesine ihanet ettiği konusunda net bir fikrimiz var ve şuanda da adli süreç işliyor. Bu yapının devlet içinden temizlenmesi hükümet olarak temel görevimiz. Hiçbir devlet kendi içinde paralel yapılanmalara müsade edemez. Bu bir tek yapılanma değil. Özellikle bu yapının kriptolu telefonları dinlediği kesinleşti ve örgütlü bir yapı olmadan da kriptolu telefonun dinlenmesi mümkün değil." diye konuştu.

Kriptolu telefonların bütün yazılımlarını değiştirdiklerini anlatan Işık, yılbaşından önce kriptolu telefonları güvenli şekilde kullanılacak tarzda devletin üst düzey yetkililerine ve görevlilerine sunmayı hedeflediklerini ifade etti. "Muhalefete de verilecek mi?" sorusuna Işık, "Arzu ederlerse veririz. Hiç sorun yok. Bu bizim sorumluluğumuzda değil. Milli Güvenlik Kurulunun sorumluluğunda, bizden talep eder, biz teslim ederiz. Milli Güvenlik Kurulu devlet güvenliği açısından kimi uygun görürse verir." karşılığını verdi.

"Hiç kimse ama hiç kimse hukuk dışında bir dinlemeye tevessül etmemeli." diyen Işık, hukukunda bu konuda sıkı kurallarla bağlı olması ve sıkı denetimin esas olduğunu kaydetti.

Ses kayıtlarının montaj olduğunu hissettiği yönündeki açıklamalarının sorulması üzerine ise Bakan Işık, bu ses kaydını ilk defa dinlediğinde Cumhurbaşkanını çok yakından tanıyan biri olarak hem tarz hem ses ilişkileri bakımından bunun bir montaj olduğunu hissettiğini söyledi. "Hala aynı kanaatteyim. Bu noktada da o gün söylediğimden dolayı asla bir pişmanlık duymuyorum." diyen Işık, talep gelmesi halinde bunu TÜBİTAK'ta inceleyebileceklerini söylediğini aktardı.

Youtube'den aldıkları ses kayıtlarını TÜBİTAK'ta incelediklerini ve çok açık bir montaj olduğunu savunan Işık, daha sonra savcılığın da talepte bulunduğunu ve TÜBİTAK'a gönderildiğini ifade etti. Raporu hayvanat bahçesi müdürünün verdiği yönündeki eleştiriler için muhalefete tepki gösteren Işık, "Bir buçuk yıl hayvanat bahçesi şube müdürlüğü yaptı diye bir insanı, 22 yıl yaptığı görevle ilgili bir göreve getirince eleştirmek bana göre biraz haksızlık." dedi. Bu sözler üzerine CHP'li vekiller, Bakan Işık'a hayvanat bahçesine onu kimin görevlendirdiğini sordular. Işık ise haksızlık yapıldığını ileri sürdü.

İnceleme sonucu çok açıkça montaj olduğunun belirlendiğini iddia eden Işık, "Bu raporda, aynı şekilde 'Bakara'nın 'Makara'sının 'M'sinin de eklendiğini tespit ettiler. "Bu paralel yapı, bunun montaj olmadığını ispatlamaya yönelik İngiltere'de bir yere gönderdi. Onlar da montaj diye şey gönderdiler." diyen Bakan Işık, CHP'den bu ses kayıtlarını dünyanın en iyi laboratuvarına göndermesini ve montaj çıkmaması halinde konuyu tekrar burada konuşacaklarını kaydetti.

Bu sözler üzerine CHP'liler, o ses kayıtları üzerinde çoktan oynama yapıldığını dile getirdiler. Ses kaydının hala Youtube'de durduğunu belirten Işık, "Şuan da benim de hala hissiyatımda, fikrimde, kanaatimde bu apaçık montajdır."

Yapılan oylama sonucu Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bütçesi kabul edildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri