Bakan Güllüce: Bütün Kutsal Kitaplarda İsraf Yasaklandı

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İsveç İskan ve Kentsel Gelişim Bakanı Mehmet Kaplan’ı kabulü esnasında enerji israfı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Güllüce, "Bütün kutsal kitaplarda israf yasaklandı, kınandı. Yunus Emre,...

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İsveç İskan ve Kentsel Gelişim Bakanı Mehmet Kaplan’ı kabulü esnasında enerji israfı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Güllüce, "Bütün kutsal kitaplarda israf yasaklandı, kınandı. Yunus Emre, ‘sade hayat mutluluğun kapısıdır’ anlamında bir şiiri vardır. Yani ne kadar sade yaşarsanız o kadar mutluluk kapısına yaklaşım olursunuz." dedi.

Bakan İdris Güllüce, İsveç İskan ve Kentsel Gelişim Bakanı Mehmet Kaplan’ı ve heyetini makamında kabul etti. Kabul esnasında konuşan bakan Güllüce, Türkiye ve İsveç arasında temasların her düzeyde artırılmasına büyük önem atfettiklerini belirterek, "Avrupa’nın iki ucunda yer alan ticaret hacmi 2014 Eylül ayı itibariyle yaklaşık 3.2 milyar dolar. Bu tutar öngörülen potansiyelin altındadır. Ticari ilişkilerimizin geliştirilmesine zaman ayırmamız lazım." ifadesinde bulundu.

Tüketme hırsının artmasının dünyanın başına çok sıkıntılar oluşturduğunu açıklayan Güllüce, "İklim değişikliği sera etkisi artmaya başladı. Yarın enerjinin tükeneceğinden dolayı bizden sonraki kuşakların enerji sıkıntısı çekme riski var. İşin sosyal yönde etki ettiği çok tüketme noktasında insanlar sevgiyi, kardeşliği barışı da tükettiler. Sadece enerjinin fazla tüketilmesiyle kalınmadı. İnsani güzellikler de tüketildi." şeklinde konuştu.

'TÜRKİYE’DEKİ HÜKÜMET VE PARLAMENTO SİSTEMİNE KARŞIN HÜKÜMET MECLİS'TE, PARLAMETO'DA YOK'

İsveç İskan ve Kentsel Gelişim Bakanı Mehmet Kaplan, gazetecilerin sorularını cevapladı.

‘Mavi Marmara’da yer alan isimler arasındaydınız ve son dönemde Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırıları İsveç Parlamentosu'nda gündeme getirdiniz mi?’ sorusu üzerine Bakan Kaplan, "Dışişleri Bakanlığımız bu konuyu yakında takip ediyor. Gerekli demeçleri veriyor. Zaten biz hükümet olarak Türkiye’deki hükümet ve parlamento sistemine karşın hükümet mecliste, parlamentoda yok. Hükümet politikaları icra olarak yönetiyor. Parlamentoda kendi prosedürü doğrultusunda hareket ediyor. Bu meseleleri yakından takip ediyoruz. Hükümetimizin Filistin’i tanımasında sonra 135’inci ülke olarak tanımış oldu. Kudüs’ün de ortak bir başkent olarak BM 1967 kararları doğrultusunda olmasını biz hem destekliyoruz ve kabul ediyoruz." açıklamasında bulundu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri