Bakan Güllüce: Bu Yapılanlar Terör Ve Densizliktir

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, son günlerde Kobani'ye yönelik IŞİD saldırılarını bahane ederek çeşitli illerde çıkarılan olayları değerlendirdi. Güllüce, "Tezkereye 'hayır' diyeceksin, sonra da, 'Kobani'ye niye yardım edilmiyor?'...

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, son günlerde Kobani'ye yönelik IŞİD saldırılarını bahane ederek çeşitli illerde çıkarılan olayları değerlendirdi. Güllüce, "Tezkereye 'hayır' diyeceksin, sonra da, 'Kobani'ye niye yardım edilmiyor?' diyeceksin. Bu da başka bir densizlik." şeklinde konuştu.

Bakan Güllüce, Türkiye'de düzenlenmesi planlanan Uluslararası Çevre ve Şehircilik Sepozyumu'nun Safranbolu ilçesinde yapılmasıyla ilgili temas ve inceleme gezisi için Karabük'e geldi. İlk olarak Vali Orhan Alimoğlu'nu makamında ziyaret eden Güllüce, burada basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Türkiye'nin Suriye ve Irak halklarına kapılarını açarak, ayrım yapmadan terörden kaçanları kabul ettiğini ve insani bütün yardımları yaptığını vurgulayan Güllüce, "Bu konuda dünyanın bütün ülkelerinin önündeyiz. Dünyada başka ülkelere, insanlara yardım yapmada üçüncü ülkeyiz. Bundan da iftihar ediyoruz." dedi.

Anadolu topraklarında yaşayanların paylaşmayı, yardım etmeyi sevdiklerine dikkat çeken İdris Güllüce, şöyle konuştu: "Bu devlet geleneğimizde olan bir şeydir. İnsani yardım konusunda herkes haddini bilsin, Türkiye'yi eleştirmesin. Dev ekonomisi olan ülkelerin önündeyiz bu konuda. Türkiye'nin kalkınmasının böyle üç beş terör eylemiyle durdurulması mümkün değil. Karıştırmaya çalışanlar, hiç böyle hayale kapılmasın. Bu Anadolu toprakları, nice böyle olaylar atlatmış ve ayakta kalmasını bilmiştir. Özellikle vatandaşımız sakın moralini bozmasın. Devletimiz, milletimiz güçlüdür. Kalkınma, gelişme yolunda ilerleyeceğiz. Hiçbir tezgah, oyun, manevra, bulaşıklık ve kumpas bu işi engelleyemeyecek. Herkes moralini sağlam tutsun. İnşallah zaman içinde düzelecektir."

Daha sonra AK Parti Karabük İl Başkanlığı'nı da ziyaret eden Bakan Güllüce, ardından Safranbolu ilçesine geçerek Belediye Başkanı Necdet Aksoy'la görüştü. Burada yaptığı açıklamada, "Safranbolu, tarihî evleri ve kültürüyle dünyada tanınan bir ilçe. Biz daha iyi tanınması için önümüzdeki zamanlarda bir Uluslararası Çevre ve Şehircilik Sempozyumu yapmayı düşünüyoruz. Bu sempozyumun altyapısını oluşturmak ve Safranbolu ilçemiz bu konuda ne durumda, ne aşamada onu görmek için geldik. Bugünkü ziyaretimizin asıl amacı budur." dedi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, burada yaptığı özel görüşmeden sonra karayoluyla İstanbul’a hareket etti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri