Bakan Güler'e Çal'da Hemşehrilik Beratı Verildi

İçişleri Bakanı Muammer Güler'e ilk kaymakamlık yaptığı yer olan Denizli'nin Çal ilçesinde hemşehrilik beratı verildi.

İçişleri Bakanı Muammer Güler'e ilk kaymakamlık yaptığı yer olan Denizli'nin Çal ilçesinde hemşehrilik beratı verildi. Güler, burada yaptığı konuşmada 1 Aralık 1973 Cumartesi günü Çal'a geldiğini, 40 yıldan beri Çallılarla olan irtibatını sürdürdüğünü söyledi.

Milletvekilleri ve kendisinin mütevazı ailelerin çocukları olduğunu belirten Güler, "Ben 8 çocuklu mütevazı bir PTT memurunun oğluyum. Güneydoğu'da doğdum ama bugün devletin birçok kademelerinde görev yapma imkanımız oldu. Bunların hepsi Türkiye Cumhuriyeti devletinin doğulu batılı, kuzeyli güneyli demeden herkese sağladığı imkan ve fırsat eşitliğinin karşılığıdır. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Bir büyük devletin vatandaşları olmanın hepimiz gururunu yaşıyoruz." dedi.

Çal'ın görev yaptığı dönemden bu yana oldukça değişmiş gördüğünü vurgulauan Güler, "Gelirken gördüğüm yollar, değişen çehre gerçekten Türkiye'nin şu anda geldiği noktayı da ifade ediyor. Bugün siyaset yapmayalım onun için ayrıca gelirim. Ama Türkiye'nin geldiği nokta, son 10 yılda yapılan hizmetlere baktığınız zaman eskisi ile yenisini kıyasladığınızda neyin ne olduğunu görürsünüz. Yiğidi öldür, hakkını yeme. At binenin, kılıç kuşananındır. Yönetimin verdiği imkanlarla alt yapısı çok daha güçlenecek, Fırsatları, imkanları zenginliğe dönüştürmek lazım." diye konuştu.

Çal'la ilgili ne varsa ellerinden geleni yapacağini vurgulayan Güler, "40 yıldan beri Çallılarla olan irtibatımı sürdürüyorum. Artık büyükşehir uygulaması, bütün köyleri de kapsayacak. Artık Çal'ın, Acıpayam'ın en uzak dağ köyü dahi Denizli Büyükşehir'in mahallesi konumuna geldi. Yani Denizli'de ne varsa o mahallelerde de onlar olacak. Beldeler kalktı. Daha güçlü imkanlarla Büyükşehirin imkanları ile hizmet etme fırsatı doğdu. Bunu da iyi değerlendirmek lazım. Eğitimde, adalette, sağlıkta, güvenlikte ve bütün alt yapıda büyükşehirle beraber Çal'ı daha ileriye götürecektir. Benim için çok değerli bir gün, unutulmaz bir gün yaşatığınız için teşekkür ederim." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Çal Belediye Başkanı Gündüz, Bakan Güler'e hemşehrilik beratı ve plaket takdim etti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri