Bakan Göktaş: 8 bin 547 koruyucu ailemizin yanında 10 bin 256 çocuğumuz himaye ediliyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "2002'de 515 çocuğumuza bakan 500 koruyucu ailemiz varken halihazırda 8 bin 547 koruyucu ailemizin yanında 10 bin 256 çocuğumuz himaye ediliyor." ifadesini kullandı.

Göktaş, 30 Haziran Koruyucu Aile Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, çocukların fiziksel ve psikolojik açıdan sağlıklı gelişimlerini desteklemek ve huzurlu ortamda büyüyebilmelerini sağlamak için Koruyucu Aile Sistemi'ni etkin bir şekilde yürüttüklerine dikkati çekti.

Koruyucu aile hizmet modeli ile Bakanlık tarafından belirlenen güvenli ve destekleyici bir aile ortamında çocukların gelişimine katkı sağlandığını belirten Göktaş, "Çocukların ailelerinin gözetiminde ve sosyal çevrelerinden kopmadan büyümelerini önemli buluyoruz. Çocuklarımıza yönelik politikalarımızda aile bütünlüğü, çocuklarımızın kendi sosyal çevrelerinde büyümelerini destekleyici hizmetleri önceliyoruz. Bu doğrultuda geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için aynı şartları oluşturmaya çalışıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Her bir koruyucu ailenin geleceğe kalacak bir hikaye yazdığını vurgulayan Göktaş, "2002'de 515 çocuğumuza bakan 500 koruyucu ailemiz varken halihazırda 8 bin 547 koruyucu ailemizin yanında 10 bin 256 çocuğumuz himaye ediliyor." açıklamasını yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri