Bakan Eroğlu'ndan İşadamlarına Birlik Ve Beraberlik Çağrısı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, işadamlarına birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaları, ortaklıklar kurmaları çağrısında bulundu.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, işadamlarına birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaları, ortaklıklar kurmaları çağrısında bulundu.
Eroğlu, Afyonkarahisar’da, kent merkezinde gerçekleştirdiği Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) temsilciliğinin açılışını yaptı.

Eroğlu, MÜSİAD’ın Oruçoğlu Termal Otelde düzenlediği açılış ve gala programına da katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Eroğlu, MÜSİAD’ın Afyonkarahisar’a gelmesinin çok büyük bir şans olduğunu belirterek, 'hayırlı olsun' dileklerini iletti. Son 10 yıldır Türkiye’nin siyasi istikrar sayesinde ekonomik istikrarı sağladığını ifade eden Bakan Eroğlu, "Hükümetimiz Türkiye’de ekonomik alanda önemli adımlar attı. Türkiye’de siyasi istikrar olmasa ekonomik istikrar olmaz. Milletimiz feraset sahibi, bizlere güvendi ve son 10 yılda çok şey kazandık. Paramızda 6 sıfır var ve utanıyorduk. Ama Allah’a şükür bu üzüntüden de kurtulduk. Özellikle yurt dışında 6 sıfır kalbimizde büyük acı veriyordu. 135 milyar dolar dövizimiz var. IMF’ye borcu ödedik. 70 cente muhtaç olan Türkiye IMF’nin patronu oldu. Ama bu yetmez, bunu daha da büyütmemiz gerekiyor” dedi.

Hedeflerinin Türkiye’yi 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokmak olduğunu anlatan Bakan Eroğlu, “İnşallah bunu 2023’te milletimiz ve iş adamlarımızla gerçekleştirip 500 milyar dolar ihracat hedefini aşacağız. Ekonomik istikrara bu ülkeye çok şey kazandırdı. Geçmişte bir gecelik faizlerin yüzde 63 olduğunu biliyoruz. Türkiye’de toplanan vergilerin yüzde 86'sı tamamen faize ayrılıyordu. Türkiye’de o zamanlarda bir şey yapılamıyordu. Ama artık istikrar var, yatırımlar hızla diseevam ediyor. Sanayiciler için bütün alt yapıyı hazırlıyoruz. Alt yapı olmadan üretimde, ihracatta olmaz. Bunu biliyoruz ve buna göre hareket ediyoruz” diye konuştu.

Bakan Eroğlu, iş adamlarına birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaları, ortaklıklar kurmaları çağrısından bulunarak şunları söyledi “İşadamlarımız bir araya gelmek üzere çok sayıda sanayi tesisi ve zirai tesisler kurulabilir. Birlikte ele ele verilerek büyük teşebbüslerle hedefe doğru ilerleyelim. Biz ne gerekiyorsa hükümet olarak her türkü desteği vermeye hazırız.”şeklinde konuştu.

1 MİLYON 500 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLIYORUZ
MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak da Anadolu’nun kilidi ve kavşağı Afyonkarahisar’da temsilcilik açtıkları için çok mutlu olduklarını söyledi. MÜSİAD olarak geride bıraktıkları 23 yılın sonunda, 7 bini aşan üyesi ile 35 bine yakın işletmeyi temsil eden ve yaklaşık 1 milyon 500 bin kişiye istihdam sağlayan bir işadamı derneği olduğunu söyledi. MÜSİAD’ın, yurtiçinde 67 noktada, yurtdışında ise 4 ofisi ile birlikte 60 ülkede, toplam 143 noktada hizmet veren, bir sivil toplum örgütü haline geldiklerini dile getiren Olpak, “Bu büyük aile içerisinde, siz değerli üyelerimiz ve ülkemiz için, bıkmadan, yorulmadan, usanmadan ve durmadan, çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

GEZİ OLAYLARI İÇ ŞOK ETKİSİ YARATTI

Hükümetin son 10 yılda, pek çok yenilik ve reforma imza attığını, yatırımcı için önemli unsurlardan olan siyasi istikrar ile beraber mali disiplininde sağlandığı güven ortamı oluşturulduğunu söyleyen Olpak,”Sağlanan huzur ortamı da devam etmekte. Atılan bu olumlu adımların meyvelerini aldık ve alıyoruz. Küresel krizin etkilerinden bir türlü kurtulamayan, dünyanın önde gelen ülkelerinin, büyüme adına ciddi çaba sarf ettikleri bir dönemde, Türkiye ekonomisinin büyümesini sürdürmesi çok önemlidir. Ekonomimiz, 2013'ün ilk yarısında yüzde 3,7 büyürken, özel sektör yatırımlarında, ilk çeyreğe kıyasla, ikinci çeyrekte bir toparlanma oldu. Bu toparlanmanın, hedeflerimiz için yetersiz kaldığını, fakat, Mayıs'tan itibaren yaşanan, Gezi olayları ve FED’in mesajları gibi, iç ve dış şoklara rağmen, azımsanamayacağını görüyoruz.

“İÇ PİYASAYI DARALTMAYAN BİR EKONOMİ POLİTİKASI SÜRDÜRMESİ GEREKMEKTEDİR”
Yerel seçimlerle birlikte yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ekonomi üzerinde ki etkilerinden de bahseden Olpak, Ekonomi için bir risk olarak görülen cari açığı çokça konuştuğumuz şu günlerde, 2012 yılında, ihracatın yüzde 62,6’sını ve ithalatın yüzde 38,5’ini, KOBİ'ler gerçekleştirmiştir. İronik bir ifadeyle, KOBİ'ler, büyük işletmelerin cari açığını kapatmışlardır.
Diğer yandan, 2012 yılında ihracat yapan şirketlerin yarısı, sadece bir ülkeyle ticari ilişki geliştirebilmiştir. Piyasalardaki tedirginlik kaynaklarından birisi de, FED’in tahvil alımlarını azaltmaya başlamasıyla, Türkiye ve diğer gelişmekte olan ülke ekonomilerinin olumsuz etkilenme riskidir. Bize göre FED kararları, tek başına Türkiye için bir tahteravalli değildir. Ekonomimiz, FED kararlarının muhtemel etkilerini savuşturacak dinamiklere sahiptir.
Yerel seçimlerin ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılacağı 2014 yılından itibaren, 2 yıllık bir seçim dönemine girmekteyiz. Bu dönemde, ekonomi yönetiminin, mali disiplinden taviz vermeyen, ama, özellikle küçük ve orta boy işletmeleri de kendi halinde rüzgârlara terk etmeyen, tüketimi körüklemeyen, ama 2012'de olduğu gibi iç piyasayı daraltmayan bir ekonomi politikası sürdürmesi gerekmektedir. Bunlarla beraber 2014 yılında Türkiye, ekonomisinde, tekrar özel sektör yatırım harcamalarının rolünü artırması da gereklidir."

Konuşmaların ardından program, günün anısına yapılan hediyeleşmeler ve MÜSİAD’a yeni üye olan işadamlarına rozetlerinin takılması ile devam etti. Gerçekleştirilen gala programına Bakan Eroğlu’nun yanı sıra Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, sivil toplum örgütleri temsilcileri, işadamları katıldı.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, buradaki programın ardından kentten ayrıldı.


CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri