Bakan Eroğlu: Orman Yangınıyla Mücadelede En Başarılı Ülke Türkiye

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, orman yangınıyla mücadelede en başarılı ülkenin Türkiye olduğunu söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, orman yangınıyla mücadelede en başarılı ülkenin Türkiye olduğunu söyledi.

        Veysel Eroğlu, bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Ordu'da son günlerde artan orman yangınları ve mücadele yöntemleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Ordu Valiliği’ni ziyaretinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Eroğlu, Türkiye'nin orman yangınlarıyla mücadele konusunda çok başarılı olduğunu belirtti. Eroğlu, Avrupa ülkelerine kıyasla orman yangınlarında Türkiye'nin en düşük orana sahip ülke olduğunu dile getirdi.

        Sadece çam ağaçlarından oluşan tek düzen orman yapmaktan vazgeçildiğini belirten Bakan Eroğlu, Ege ve Akdeniz Bölgesi gibi riskli bölgelerde çam ağaçlarının bulunduğu ormanlık alanlara yangına dirençli ağaçlar dikileceğini bildirdi. Yapraklı ağaçların da içerisinde bulunduğu yangına dirençli ormanların oluşturulacağını dile getiren Eroğlu, bu uygulamanın Antalya’dan başladığını ve bütün ormanlık alanlarda uygulanacağını belirtti.

        Orman arazilerinin birileri tarafından bilinçli yakıldığını ve bazı kişilerin kullanımına sunulacağını düşünen vatandaşların olduğunu söyleyen Eroğlu, "Yanan ormanlar tespit ediliyor, bir yıl içerisinde tekrar ağaçlandırılıyor. Geçtiğimiz günlerde İzmir’de yanan alanları kontrol ettik ve her yeri tekrar ağaçlandırmış olduk. Bu konuda kimsenin endişesi olmasın. Türkiye, ormanlarını korumak konusunda çok hassastır." dedi.

        Orman vasfını yitirmiş arazi konusuna da değinen Bakan Eroğlu, 2B konusunun kendi hükümetleri dönemine ait bir konu olmadığını söyledi. Eroğlu, "Bizim son on yıllık dönemde bir metre kare dahi ormanı işgal ettiğimiz doğru değildir. Hodri meydan buyurun bir karış ormanı işgal ettirmiyoruz. Çünkü bunların tapusunu alıyoruz. Ormanların yüzde 75’inin tapusunu aldık, 31 Aralık 2014’e kadar bütün ormanların tapusu elimizde olacak. Vatandaşımız orman teşkilatımıza güvensin. Bir çok ülkede orman arazileri ve ürünleri azalırken orman varlığını hem alan olarak arttırdık, hem de hacim olarak arttırdık." diye konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri