Bakan Eroğlu: Hükümetimiz Tedbir Almıştır, Milletimiz Gaza Gelmesin

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, yurt genelinde yaşanan sokak olaylarıyla ilgili olarak sağduyu çağrısında bulundu. Hükümetin gerekli tedbirleri aldığını belirten Eroğlu, milletin gaza gelmemesini istedi. Memleketi Afyonkarahisar’da...

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, yurt genelinde yaşanan sokak olaylarıyla ilgili olarak sağduyu çağrısında bulundu. Hükümetin gerekli tedbirleri aldığını belirten Eroğlu, milletin gaza gelmemesini istedi.

Memleketi Afyonkarahisar’da bir takım temaslarda bulunan Eroğlu, Afyonkarahisar Belediyesi'nde daire müdürleri ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu’na başkanlık etti. Kent merkeziyle ilgili olarak hazırlanan projele sunumlarını dinleyen Eroğlu, toplantı bitiminde basın mensuplarının son günlerdeki sokak eylemleri konusundaki sorularını cevapladı.

Eroğlu, Kobani’yi bahane ederek sokaklarda gösterisi yaparak banka, okul, yurt, iş yeri yakan, yağmalama yapanların amacının provokasyon olduğunu belirterek, vatandaşlara sağduyu çağrısında bulundu. Eroğlu, İçişleri Bakan Efkan Ala’nın sokak eylemlerinde ölü sayısının 31, yaralı sayısının ise 351 olduğunu açıkladığını ifade ederek, “Tabii ki bunlar hiç istemediğimiz, üzüntü duyduğumuz hadiseler. Milletimizin bütün herkesin sakin olmasını özellikle bekliyoruz. Bizim hükümetimiz gerekli tedbirleri alıyor ve vatandaşlarımızdan da hakikaten sükunet talep ediyoruz.” dedi.

Provakasyonların mutlaka olduğunu belirten Eroğlu, vatandaşların gaza gelmemelerini istedi. Eroğlu, “Yani millet düşmanlarını, bütün milleti kastediyorum. Onları birbirine kırdırmak için oyunlar oynanıyor, bütün tarih boyunca bu oyunlar oynanıyor. Milletimiz gerçekten ferasetlidir, aklını kullanarak feraset sahibi herkes itidali, sükuneti telkin etsin, bunu diliyoruz. Ayrıca biliyorsunuz Bingöl'de şehitlerimiz var. Ben şehitlerimizi Allah'tan rahmet niyaz ediyorum, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum." diye konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri