Bakan Eroğlu: Bakanlarımız Ne Görev Verilirse Seve Seve Yapar

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bazı bakanların büyükşehir belediye başkan adayı gösterilmesine ilişkin gündemi değerlendirerek, "Başbakanımız tarafından bir vazife verilirse bakanlarımız seve seve koşarlar.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bazı bakanların büyükşehir belediye başkan adayı gösterilmesine ilişkin gündemi değerlendirerek, "Başbakanımız tarafından bir vazife verilirse bakanlarımız seve seve koşarlar. Olabilir, bu Başbakanımızın bir takdiridir. Ama şu anda netleşmedi.” dedi.

Açılış ve temaslarda bulunmak üzere memleketinde bulunan Eroğlu, "Aday gösterilecek belediye başkanları arasında sizler de var mısınız? sorusuna, “Başbakanımızın ve AK Parti genel merkezinin takdiridir. Başbakanımız tarafından bir vazife verilirse bakanlarımız seve seve koşarlar. Olabilir. Ama şu anda netleşmedi." dedi. Başbakan Erdoğan'ın dün akşam durumu değerlendirdiğini hatırlatarak, şunları söyledi: "Çok titiz bir çalışma yapılıyor. Neticede AK Partili belediyelerin yaptıklarını görüyorsunuz. Destan yazıyor. Ben zaten bir yere gittiğim de oradaki belediyenin hangi partiden olduğunu biliyorum. Başbakanımız da titizlikle üzerinde duruyor. Biz de bütün şehirlerimize AK Partili belediyecilik anlayışını yerleştirmek istiyoruz. Hizmet yapmak için. O bakımdan hayırlı olsun daha netleşmedi, henüz netleşmediği için bir şey söylemem mümkün değil.”

Bakan Eroğlu’na Başbakan'la birlikte gittiği Diyarbakır gezisine ilişkin gözlemleri de soruldu. Milletin barış ve kardeşlik projesini hasretle beklediğini ifade eden Eroğlu, "Çok büyük bir coşku vardı. Sadece Diyarbakır'da değil, coşkulu bir kalabalık Başbakanımızı karşıladı. Daha sonra Bismil'e gittik, muhteşem bir kalabalık, bütün ilçe çoluk çocuk oradaydı. Orada bütün vatandaşlarımız şanlı bayrağımızı dalgalandırdı. Her tarafta şanlı bayraklarımız vardı. Orada Başbakanımız, 'Tek millet, tek devlet, tek vatan, tek bayrak' dedi. Ergani'de de çok büyük bir kalabalık vardı. Ben de çok duygulandım. Ergani'de çok büyük bir dağ vardı, Başbakanımız 'Bu dağı bugünün hatırasına ağaçlandırır mısın?' dedi, bende 'Derhal' dedim. Twitter'da bir fotoğraf paylaşarak arkadaşlarıma talimat verdim. Buradaki maksat 76 milyonun kardeşliğini daha da pekiştirmek. Asıl olan bu. Daha da bütünleşmektir. Aynı kıbleye yöneliyoruz aynı duaları okuyoruz. Dolayısıyla bizler birlik beraberliğimizi güçlendirirsek bundan daha büyük Türkiye yararlanır.” diye konuştu.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri