Bakan Eroğlu: Alibeyköy Barajı’nın Resmini Çekip Vatandaşı Kandırmayın

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, İstanbul’da özellikle Alibeyköy Barajı’nın fotoğrafını çekerek yayınlanmasına tepki gösterdi. Vatandaşların tedirgin olduğunu ifade eden Eroğlu, “Kalkıp da Alibeyköy barajındaki...

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, İstanbul’da özellikle Alibeyköy Barajı’nın fotoğrafını çekerek yayınlanmasına tepki gösterdi. Vatandaşların tedirgin olduğunu ifade eden Eroğlu, “Kalkıp da Alibeyköy barajındaki resimleri göndererek vatandaşı kandırmayın. Terkos’tan buraya su basılır. Alibeyköy Barajı’nda bir miktar su varsa bile iyi bir şey. Vatandaş tedirgin oluyor, ben de üzülüyorum.” dedi.

Bakan Veysel Eroğlu, İstanbul Afet Koordinasyon Merkezi’nde (AKOM) Türkiye’nin su problemi ve önlemleriyle ilgili basın toplantısı düzenledi. Türkiye’de yağışların mevsimlere ve bölgelere göre değişiklik gösterdiğini belirten Eroğlu, “Ülkemiz yarı kurak iklim bölgesinde. İstanbul’un su meselesi 100 yıldır çözülememiş. Suyu biriktirmezseniz yağmur yağsa bile su veremezsiniz. Türkiye’de kuraklığa rağmen su veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz. Türkiye’de baraj gölet yapılması ihtiyaçtan dolayı buna mecburuz. En büyük su ihtiyacı yazındır.” diye konuştu.

Basın mensuplarına sitem eden Eroğlu, şöyle devam etti: “İstanbul Alibeyköy’deki barajın resmini çekiyorlar bu yanlış. Barajlarda su seviyesi genellikle hazirandan itibaren azalmaya başlar. En dip olduğu dönemler haziran ekim ayları arasındadır. Vatandaşları tedirgin etmeyin. Tedirgin olacaksak biz olalım. Kalkıp da Alibeyköy Barajı’ndaki resmileri göndererek vatandaşı kandırmayın. Terkos’tan buraya su basılır. Alibeyköy Barajı’nda bir miktar su varsa bile iyi bir şey. Sizlerden rica ediyorum. Bize sorun izah edelim. Bunun açıklamasını yaparız. Vatandaş tedirgin oluyor ben üzülüyorum.”

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri