Bakan Eroğlu, 51 Müjdeyle Tokat’a Geldi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, çeşitli açılışlar ve temel atma törenleri için Tokat'a geldi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, çeşitli açılışlar ve temel atma törenleri için Tokat'a geldi. Bakan Eroğlu'nu, Tokat Valiliği'ne gelişinde Vali Mustafa Taşkesen, AK Parti Tokat milletvekilleri Zeyid Aslan, Dilek Yüksel, Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, İl Eemniyet Müdürü Osman Balcı, kurum müdürleri ve yetkililer karşıladı.

    Eroğlu, vilayet önünde kendisini karşılayan polis mangasını selamladıktan sonra Vali Taşkesen'in makamına geçti. Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Eroğlu, Tokat’a 40 milyon bütçeli 51 yeni müjde ile geldiğini söyledi.
    
    Bakan Eroğlu, yaklaşık bir yıl önce 16 müjde verdiklerini yeni müjdeler ile bu sayının 67'ye çıktığını belirtti. Söz konusu yatırımların toplam bedelinin 235 milyon lira olacağını açıklayan Eroğlu, "Tokat en büyük yatırımları bu dönemde görecek." dedi.

    "BİZDEN ÖNCE ÖDENEK YOK DİYE BEKLENEN PROJELER HAYATA GEÇİYOR"

    "Bizim hükümetimizden önce Tokat için çeşitli projeler yapılmış fakat bu projeler ödenek olmadığı için olduğu gibi bekliyordu." diyen Eroğlu, Tokat bizim dönemimizde yatırımla tanıştı, bizden önce yatırımın hiç olmadığı bir şehirdi." şeklinde konuştu.

    Tokat’ta en önemli yatırımlardan birinin dere ıslah çalışmaları olacağını dile getiren Eroğlu, Tokat genelinde 45 adet dereyi ıslah edeceklerini dile getirdi. Eroğlu, şöyle devam etti: "Islah çalışması tamamlandıktan sonra 4 bin 220 dekar arazi, 2 ilçe ve 41 yerleşim yeri su taşkınlarından korunacaktır."

    2003 yılından bugüne kadar yapılan çalışmalardan da bahseden Bakan Eroğlu, Tokat’a AK Parti hükümetleri döneminde toplam 3 milyar 163 milyon 566 lira yatırım yapıldığını ve bu yatırımların 788 milyon 120 bin liralık kısmının Orman ve Su İşleri Bakanlığı projeleri olduğunu ifade etti. Bu çalışmalar sonucunda Tokat’ta 90 bin 20 dekar tarım arazisinin sulanmaya 695 bin 210 dekar arazinin ise sulama suyu depolama tesislerine kavuştuğunu söyledi.

    "ORMAN YANGINLARINA MÜDAHALEDE LİDER ÜLKEYİZ"
    
    Son dönemlerde orman yangınlarının artmasına rağmen yanan alan kısmında çok ciddi azalmalar olduğuna dikkat çeken Bakan Eroğlu, "Biz orman yangınlara müdahale konusunda Avrupa ülkelerinin çok önündeyiz. Bazı ülkelere bu konuda çok büyük farklar atmış durumdayız." ifadelerini kullandı.

    Yeşile çok önem ve verdiklerinin altını çizen Eroğlu, "Bizim dönemimizde çok büyük alanlar fidanlarla buluşturuldu. Irmak kenarları, boş araziler sürekli ağaçlandırıldı. Bu çalışmalarımız aralıksız ve artarak devam edecektir. Fakat biz bu konuda biraz daha ileri giderek, okul, cami bahçeleri dahil çalışma yapacağız bu alanları yemyeşil hale getireceğiz." dedi.

    "ORMAN KÖYLÜSÜNE YENİ GELİR KAPISI"
    
    Orman köylerinde bulunan hazineye ait arazilerinin bundan sonra köylüler lehine değerlendirileceğini kaydeden Bakan Eroğlu, "Boş arazilere ceviz ağacı dikeceğiz. Bu fidanların bakımı 3 yıl boyunca Orman Genel Müdürlüğü görevlileri tarafından yapılacaktır. Üç yıl sonunda fidan dikili arazi köyde ikamet eden hane sayısına bölünerek kura yöntemi ile bu ağaçların bakımı ve geliri hiçbir ücret talep edilmeden köylülerimize devredilecektir. Bu çalışmanın sonucunda yaklaşık olarak her haneye aylık 750 lira gibi bir gelirin olacağını tahmin ediyoruz." dedi.

    Bakan Eroğlu, valilik ziyaretinden ardından Tokat Belediyesi'ne geçti. Belediye binasında bir süre görüş alışverişinde bulunan Eroğlu, daha sonra 'Okullar Hayat Olsun Projesi' kapsamında Tokat Milli Piyango İhya Balak Fen Lisesi bahçesinde fidan dikim törenine katıldı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri