Bakan Eroğlu: 10 Ağustos'ta Sandığa Gidin

Aydın’da AK Parti'lilerle buluşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, herkesi cumhurbaşkanı seçiminde demokratik hakkı olan oy kullanmaya çağırdı: "Yok benim bağım bahçem, incirim, yaz tatilim demeyin, gidin demokratik hakkınızı...

Aydın’da AK Parti'lilerle buluşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, herkesi cumhurbaşkanı seçiminde demokratik hakkı olan oy kullanmaya çağırdı: "Yok benim bağım bahçem, incirim, yaz tatilim demeyin, gidin demokratik hakkınızı kullanarak oyunuzu kullanın. 10 Ağustos'ta sandığa gidin."

Efeler ilçesindeki Turistik Park’ta konuşan Bakan Eroğlu, Aydın’a yaptıkları yatırımlar hakkında bilgi verdi. Aydın’a en çok yatırım yapan bakanlık olduklarını belirterek, “Yatırımları nasıl yaptık? Yatırımlarda hortumu kestik. Faiz lobisinin hortumunu kestik. Ayrıca ilaç lobisinin hortumunu kestik. Böylece bu yatırımlar sizlere akıyor. Yatırımlar arttı. Bir mesele varsa müracaat kapısı neresi? Başbakanımız. Neden? Hakikaten bizde şevk var, heyecan var, millete hizmet aşkı var, farkımız bu. Bir de tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruma konusunda Başbakanımız son derece hassas. IMF’nin borcunu kim bitirdi? Biz ödedik. Zorunlu tasarruf fonu olan 13,5 katrilyon, bunu kim ödedi? Ben şahsen bu paralar gitti diye düşünüyordum, Allah’a şükür Başbakan geri ödetti. KEY’de 3,5 katrilyon da ödendi. Merkez Bankası tamamen boşalmıştı, bunu kim doldurdu? 136 milyar dolar kardeşler bu. Bize altın falan yağmıyor, döviz de yağmıyor. Bunu nasıl başardık? Tamamen hortumları kesmek suretiyle başardık. Artık milletten gelen, millete hizmet olarak akıyor. Aydın’a en büyük yatırımı yapan bakanlık biziz. Dört tane baraj bitirdik. Ayrıca sulamalarda desten yazdık, 45 dereyi ıslah ettik. Siyasi istikrar olmadığı takdirde ekonomik istikrar da olmaz. Bugünkü ekonomik istikrarı, tamamen siyasi istikrara borçluyuz.” dedi.

Türkiye tarihinde ilk defa cumhurbaşkanını milletin seçeceğine dikkat çeken Bakan Eroğlu, "Vekiller sizin istediğinizi seçiyor muydu? O tabii şüpheli. Birtakım tesirler oluyordu, milletin istediği seçilemiyordu ama bu sefer millet, bizzat cumhurbaşkanını seçecek. Yok benim bağ bahçem var, yok incir toplayacağım demeyin, oyunuzu kullanın. Yazlığa gidip de ben burada bir keyif çatayım demeyin. Yarım gün, bir bile değil, bir saatlik bir mesai. Demokratik hakkınızı kullanın, çünkü sizin bir oyunuz çok daha önemli olabilir. 10 Ağustos’ta sandığa gidin.” şeklinde konuştu.

Dünyada Türkiye’nin önünü kesmek isteyen gizli ve aşikâr ülkeler olduğunu vurgulayan Veysel Eroğlu, bunlara fırsat vermeyeceklerini söyledi. Ülkenin ekonomik istikrarı için siyasi istikranın şart olduğunu ifade ederek, “Başbakanımız büyük vizyon sahibi, büyük devlet adamı. Gerçekten Türkiye’yi nereden nereye getirdiği ortada. Dünyada kriz varken ülkemizde kriz yaşamadık. Türkiye’nin önünü kesmek, muhteşem yükselişini önlemek isteyenler vardı. Bizim 2023, 2053 ve 2071 hedeflerini ortaya koyunca gerçekten dünyada Türkiye’yi önünü kesmek isteyen ülkelerin değişik değişik, gizli ve aşikâr plan ve projeleri var ama bunlara fırsat vermeyeceğiz. İstikrarın devamı şarttır.” dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri