Bakan Ergün: Uçak Ya Da Helikopter, Sınır İhlâli Olduğunda Kesin Düşürülecektir

Uşak’a gelen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün AK parti milletvekilleri İsmail Güneş ve Mehmet Altay, Vali Mehmet Ufuk Erden ve il protokolü tarafından karşılandı.

Uşak’a gelen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün AK parti milletvekilleri İsmail Güneş ve Mehmet Altay, Vali Mehmet Ufuk Erden ve il protokolü tarafından karşılandı. Tören mangasını selamlayan Ergün, valilik makamında gazetecilerin sorularına cevap verdi. Suriye helikopterinin düşürülmesine de değinerek, "Bundan sonra Suriye'den Türkiye hattına uçak veya helikopterle bir sınır ihlâli olduğunda kesin olarak düşürülecektir." dedi.

Bakan Ergün,yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Uçağımızın düşürülmesi ve iç çatışmalar nedeniyle Suriye’deki fazlaca sınır ihlâlleri yapıldığında, bundan birkaç ay önce zaten angajman kuralları değiştirilmiş ve yeni angajman kuralları da açıklanmıştı. Bu Suriye tarafının da bütün dünyanın da bilgisi olan bir şey, yani bundan sonraki sınır ihlâllerinde kesin olarak daha farklı davranılacağı ve ihlâlde ısrar edilmesi haklinde uçak veya helikopterlerin düşürüleceği veya diğer operasyonların yapılacağı kamuoyuyla paylaşılmıştı. Bu çerçevede yapılan bir gelişmedir. Israrla sınır ihlâli yapan bir Suriye helikopteri, gerekli uyarılar yapıldıktan sonra Malatya'dan kalkan bir uçağımız tarafından havada füze atılarak düşürülmüştür. Bu, Türkiye'nin sınır güvenliği açısından önemlidir. Angajman kuralları değişmediği zaman uyarı, indirme gibi farklı yöntemler uygulanıyordu ama angajman kuralları değiştikten sonra Suriye'deki durum da dikkate alındığında, bunun Türkiye'ye yönelik bir saldırı mı, başka amaçlar taşıyan bir girişim mi olduğu ayrıca değerlendirilecektir ama nihayetinde bundan sonra Suriye'den Türkiye hattına uçak veya helikopterle bir sınır ihlâli olduğunda kesin olarak düşürülecektir. Bu da uygulanmıştır."

Şehrin ihracatından da bahseden Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı, “10 yıl önce Uşak, 47 milyon dolar civarında bir ihracatı olan ilimizdi. Dünyaya açık bir şehir, ürettiği ürünleri dünyaya satan bir şehir ama son geçen yıl 200 milyon dolara yaklaşan bir ihracat gerçekleştirdi. Türkiye’nin son 10 yılındaki gelişme hikayesini aslında Uşak’ta da görme şansına sahibiz.” şeklinde konuştu. Bakan Nihat Ergün, daha sonra Karma Deri OSB’yi ziyaret ederek bilgi aldı, deri laboratuvarında incelemelerde bulundu. Ardından da öğle yemeği için Uşak Üniversitesi sosyal tesislerine hareket etti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri