Bakan Elvan: Ulusal Güvenliğimizi Tehdit Eden Hesapları Bildirdik, Engellendi

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, ulusal güvenliği tehdit eden bazı sosyal medya hesapları ile karşı karşıya kaldıklarını öne sürdü. Elvan, gerekli girişimler sonrası bunların ilgili kuruluşlar tarafından engellendiğini...

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, ulusal güvenliği tehdit eden bazı sosyal medya hesapları ile karşı karşıya kaldıklarını öne sürdü. Elvan, gerekli girişimler sonrası bunların ilgili kuruluşlar tarafından engellendiğini söyledi.

Bakan Elvan, Bahçeşehir Üniversitesi'nde katıldığı program sonrası gazetecilerin konuya ilişkin sorularını cevapladı. Elvan, "Ulusal güvenliğimizi tehdit eden maalesef bir takım vatandaşlarımızı provoke eden hatta bazı kesimleri terörist grupları silahlı mücadeleye davet eden maalesef bazı tweetler ile karşı karşıya kaldık. Dolayısıyla biz gerekli girişimlerde bulunduk. Bunların da önemli bir kesimi Twitter tarafından engellendi. Tamamıyla ulusal güvenliğimize yönelik bir hadisedir. Biz açıkçası yakıp yıkan kamu binalarını hastaneleri okulları ambulansları tahrip eden gençler istemiyoruz. Biz çalışan üreten gerçekten bu ülkenin gelişmesine katkı sağlayan gençler arzu ediyoruz. Bu gençleri provoke edenler var. Bunları yönlendirenler varama şundan emin olunuz bu tür girişimleri yapanlar eninde sonunda yargı önünde hesabını verecektir." dedi.

Olaylar nedediyle sağduyu çağrısında bulunan Elvan, "Ben tüm vatandaşlarımıza sağ duyu tavsiye ediyorum. Devletimiz güçlüdür, gereken her türlü önlemi almıştır. Kardeşlik birlik beraberlik duygusu içerisinde tüm çalışmalarımızı yürütmeliyiz,hareket etmeliyiz diye düşünüyorum. Biz birlikte beraber bu ülkeyi güçlendireceğiz kalkındıracağız ve yeni Türkiye’yi birlikte bu şekilde inşa edeceğiz. Dolayısıyla bu tür yakıp yıkmalar hiçbir zaman tasvip edilemez. Bunların artık Türkiye de demokrasi anlayışının kültürünün mutlaka gelişmesi gerektiğini düşünüyorum. Şiddetten bu ülkeye herhangi bir katkı sağlanamayacağını düşünüyorum. Dolayısıyla bizim hep beraber şiddete karşı mücadele etmemiz gerektiğini gerçekten demokratik bir ortamda demokratik bir gösterinin söz konusu olabileceğini, bunun dünyanın bir çok gelişmiş ülkesinde görülebileceğini, hepiniz biliyorsunuz görülüyor da ama şiddete başvurarak eylem yapmak yakmak yıkmak insanları katletmek hiçbir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına yakışmaz. Ülkemizin gelişmesini kalkınmasını isteyen her bir vatandaşımız her bir bireyimiz bunun bilincindedir." ifadesini kullandı.

Kamu binalarının yakılmasını, özel sektöre ait iş yerlerinin yakılıp yağmalanmasını, "Ülkeye olan sevgilerinde problem var." diyerek değerlendiren Elvan, "Eğer birileri bir takım kamu binalarını özel kesime ait iş yerlerini yakıp yıkıyorlarsa yağmalıyorlarsa bunların bu ülkeye olan sevgilerinde problem var demektir. Gerçekten bu ülkeyi seven bir insan bu ülkenin gelişmesini kalkınmasını isteyen bir insan hiçbir kamu malına zarar vermez veremez. Hiçbir özel kesime ait iş yerine zarar vermez veremez. Böyle bir anlayış içerisinde olamaz. Ben bu tür girişimleri kınıyorum lanetliyorum. İnşallah bu tür hadiseleri bir daha yaşamayız diye düşünüyorum." dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri