Bakan Elvan: Tekne Kazasında 20 Kişi Öldü, 6 Kişi Sağ Kurtuldu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Karadeniz'de kaçakları taşıyan teknenin yan yatması sonucu meydana gelen kazada 20 kişinin cesedine ulaşıldığını, 6 kişinin ise sağ olarak kurtarıldığını söyledi. Elvan, Kıyı...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Karadeniz'de kaçakları taşıyan teknenin yan yatması sonucu meydana gelen kazada 20 kişinin cesedine ulaşıldığını, 6 kişinin ise sağ olarak kurtarıldığını söyledi. Elvan, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin arama kurtarma çalışmalarını sürdüğünü belirtti.

    Lütfi Elvan, Karaman'ın Ermenek ilçesinde meydana gelen maden kazasıyla ilgili açıklamalarının ardından gazetecilerin soruları üzerine İstanbul Boğazı'ndaki tekne kazasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

    Kazanın Karadeniz'de Rumelifeneri'ne 3-4 mil mesafede bir teknenin yan yatması sonucu meydana geldiğini kaydeden Bakan Elvan, "Tekne içerisinde kesin rakamı bilmemekle beraber, sadece sağ kurtulanların ifadesinden aldığımız bilgiyi size aktarıyorum. 43 kişinin olduğu ifade ediliyor. Bunların 3 tanesinin mürettebat, diğer 40 kişinin ise hepsinin Afgan uyruklu olduğunu söyleyemeyeceğim. Sadece şu ana kadar 9 Afgan pasaportu tespit edilmiş durumda.Dolayısıyla kalan kişilerin de Afgan uyruklu olduğu tahmin ediliyor. 20 kişi şu an itibariyle hayatını kaybetmiş durumda, 6 kişi sağ olarak kurtulmuştur, geri kalan kişilerin arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor. Hem Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğümüz 4 adet tahlisiye botuyla, hem de Sahil Güvenlik Komutanlığı 7 ayrı botla arama kurtarma faaliyetlerine devam ediyorlar." diye konuştu.

    Kazanın oluş şekli, teknenin sahibi ve nereden yola çıktıklarına yönelik bir soru üzerine Elvan, "Herhangi bir bilgi şu ana kadar ulaşmış değil bizlere. Ancak gece saatlerinde bir ihbar geldiği ifade ediliyor. Bu ihbar neticesinde bu arama çalışmalarına başlandığı yine bize gelen bilgiler. Bu bilgilerin tamamı açıkçası özellikle sağ kurtulanlardan alınan bilgiler. 43 kişi miydi yoksa 40 kişi miydi bunu net olarak söylememiz mümkün değil. Teknenin kapasitesinin aşağı yukarı 30 kişi civarında olduğu yine arkadaşlar tarafından ifade edildi. Şu anda tekne yan yatmış durumda. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğümüzün Büyükdere'deki istasyonuna çekiliyor şu anda." şeklinde cevap verdi.

    Batan tekneye başka bir geminin çarpma ihtimalinin olup olmadığının sorulması üzerine Elvan, "Bizim elimizde böyle bir bilgi yok." diye konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri