Bakan Elvan: Maliyeti Yüksek Uzun Ömürlü Olan Kaliteli Asfalta Ağırlık Vereceğiz

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 12 yılda yapılan duble yolların yüzde 80’inde 2-3 yıl dayanan 'sathi kaplama' adlı asfalt kullanıldığını tekarlayarak, bundan sonra uzun ömürlü asfalt olan Bitümlü Sıcak Karışımı...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 12 yılda yapılan duble yolların yüzde 80’inde 2-3 yıl dayanan 'sathi kaplama' adlı asfalt kullanıldığını tekarlayarak, bundan sonra uzun ömürlü asfalt olan Bitümlü Sıcak Karışımı (BSK) kullanılacağını söyledi.

Bakanı Lütfi Elvan, geçtiğimiz hafta TBMM bütçe görüşmelerindeki sunumunda dile getirdiği ifadesini bugün Ankara Karayolları Genel Müdürlüğü’nde yapılan Karayolu 3. Ulusal Kongresi'nde gazetecilerin soruları sırasında yineledi.

Son 12 yılda yapılan duble yolların yüzde 80’inde 2-3 yıl dayanan 'sathi kaplama' adı verilen asfalttan kullanıldığını belirten Elvan bundan sonra Bitümlü Sıcak Karışım (BSK) denilen maliyeti yüksek uzun ömürlü asfalta ağırlık verileceğini söylemesi üzerine bu ifadelerini söyleyerek, "Türkiye, AK Parti iktidarına gelinceye kadar Bitümlü Sıcak Karışımı (BSK) görmedi. Bunu yazan arkadaşların hayatlarında AK Parti iktidarları öncesi hiç Bitümlü Sıcak Karışım’da araçları ile geçmişler mi acaba? Bunu sormak istiyorum.’’ dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Karayolları Genel Müdürlüğü’ndeki Karayolu 3. Ulusal Kongresine katıldı. Kongre sonrasında Bakan Elvan Basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Bir basın mensubunun, ‘’Plan Bütçe Komisyonundaki konuşmanıza istinaden duble yollarla ile ilgili birkaç gündür bazı iddialar ortaya atılıyor, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?’’ sorusu üzerine vatandaşların ulaştırma yatırımlarından yüksek düzeydeki memnuniyetlerin belli olduğunu ifade ederek, en çok memnuniyet duyulan yatırım alanlarından birisinin ulaştırma sektörü olduğunu söyledi.

Elvan, ‘’Özellikle son 12 yılda yapmış olduğumuz yatırımların vatandaşlar nezdinde iller nezdinde nereye giderseniz gidin büyük bir memnuniyet duygusu olduğunu görüyoruz. Ancak bu yapmış olduğumuz yatırımları maalesef konuşmamda yer alan bazı ifadeleri cımbızla çekerek özellikle paralel medyanın bu saldırılarını hükümetimize karşı açmış olduğu savaşın bir devamı niteliğinde görüyorum.’’ ifadelerini kullandı.

Türkiye AK Parti iktidarına gelinceye kadar Bitümlü Sıcak Karışım (BSK)’yı görmediğini belirten Elvan, şunları kaydetti: ‘’Geçtiğimiz hafta TBMM bütçe görüşmelerindeki sunumunda söylediğim husus şudur. Özellikle sathi kaplamanın uzun ömürlü olmadığını ve önümüzdeki dönemlerde Bitümlü Sıcak Karışım (BSK) denilen maliyeti yüksek uzun ömürlü olan kaliteli asfalta ağırlık vereceğimizi ifade etmişimdir. Bu arada şunu da söyledik evet bu sathi kaplamanın aşağı yukarı 3 yıllık bir ömrü olduğunu 3 yıldan sonra bu asfaltın yavaş yavaş bozulmaya başlandığını ve tekrar yeniden yapılması gerektiği malumunuzdur. Dünyadaki uygulamalar da bu yöndedir. Türkiye AK Parti iktidarına gelinceye kadar Bitümlü Sıcak Karışım (BSK)’yı görmedi. Bunu yazan arkadaşlarımız hayatlarında AK Parti iktidarları öncesi hiç Bitümlü Sıcak Karışım’ da araçları ile geçmişler mi acaba bunu sormak istiyorum? Bu olay tamamen çarpıtmadır. Hükümetimizi karalamaya yönelik bir girişimdir. Bunları hiçbir zaman önemsemiyoruz. Bizim için önemli olan halkın memnuniyetidir. Biz herhangi bir devlet içerisinde yapılanan bir takım illegal yapıların veyahut özellikle medya aracılığı ile siyaset yapmaya çalışanların emrine girmedik girmeyeceğiz. Devletin her bir kuruşu bizim için önemlidir. Her bir kuruşun hesabını da veririz ve bundan sonrada vermeye devam edeceğiz. Hiçbir şekilde bu yolların yapımında yolsuzluk usulsüzlük gibi bir takım karalamalarla özellikle Karayolları Genel Müdürlüğü'müzü yıpratmaya yönelik Bakanlığımızı yıpratmaya yönelik çabaları gayretleri kınıyorum açıkçası. Bundan sonraki süreçte de çalışmalarımıza devam edeceğiz.’’ diye konuştu.

Bakan Elvan, dün Yargıtay Başkanı Ali Alkan’ın ‘’yargıya müdahale daha ne kadar devam edecek.’’ açıklamalarının sorulması üzerine ise Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda görüşülmeye başlayacak olan, “Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” başlıklı yargı paketini yargıya müdahale olarak görmediğini söyledi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri