Bakan Elvan, Levent-hisarüstü Metro Son Ray Kaynak Törenine Katıldı

Ulaştıma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Lütfi Elvan, Levent-Hisarüstü Metro son ray kaynak törenine katıldı. Bakan Elvan törende gazetecilerin sorularını da cevapladı.Ulaştıma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Elvan, yapımında sona yaklaşılan...

Ulaştıma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Lütfi Elvan, Levent-Hisarüstü Metro son ray kaynak törenine katıldı. Bakan Elvan törende gazetecilerin sorularını da cevapladı.

Ulaştıma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Elvan, yapımında sona yaklaşılan 'Butik Metro' olarak adlandırılan Levent-Hisarüstü Metro Hattı'nda son ray kaynağı törenine katıldı.

Burada açıklamalarda bulununan Bakan Elvan, farklı konseptte yapılan 4.2 km uzunluğundaki metronun Aralık ayı sonunda hizmete gireceğini söyledi. Bakan Elvan, "Metronun yapımına 2013 yılında başlandı. Rekor bir hızla tamamlayacağız. Kasım ayı içinde test sürüşlerine başlıyoruz. Aralık sonunda da açılışını gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

Taksim’e tek seferde mi gidecek aktarmalı mı gidecek? sorusuna Lütfü Elvan, “Levent’te aktarma yapacak ve 16 dakikada Taksim'e ulaşma imkanına kavuşacak. Açılışını da inşallah aralık ayının sonunda yapacağız.” dedi. Metronun iç görünümü ile ilgili Bakan Elvan, “O açıdan düşünüldü düşünülmedi değil. Butik bir metro istasyonu. İstasyonlar diğer istasyonlara göre biraz daha küçük dizayn edildi. Çünkü yolcu kapasitesi göz önünde bulundurularak böyle bir dizyan yapıldı. Vatandaşları ve öğrencileri boğmamak daha rahat bir ortamda bulunması açısından üzerinde çok çalışılan bir proje. Basit bir estetik dizayn değil. 2 yılı bulmadan projeyi tamamlıyoruz.” diye cevapladı.

Gebze - Halkalı arası Marmaray Banliyö rehabilitasyon hattının kısa sürede bitirileceğini belirten Bakan Elvan, ”Şuan onunla ilgili çalışmalar devam ediyor. Arkadaşlarımız konu üzerinde çalışıyorlar. Yüklenicinin işi yavaşlatma eyleminde olduğu tespit edildi. Önümüzdeki hafta bununla ilgili bir toplantı yapıcağız. Hedefimiz en kısa zamanda onu da bitirmek.” dedi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri