Bakan Elvan: Ermenek’te Bin 500 Kişinin Kredi Borçları 3 Ay Erteleniyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ermenek kömür havzasında yaklaşık bin 500 işçinin kredi borçlarının 3 ay süreyle ertelendiğini açıkladı. Karaman’ın Ermenek ilçesi Pamuklu köyü yakınlarında yaşanan maden...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ermenek kömür havzasında yaklaşık bin 500 işçinin kredi borçlarının 3 ay süreyle ertelendiğini açıkladı.

Karaman’ın Ermenek ilçesi Pamuklu köyü yakınlarında yaşanan maden faciasında mahsur kalan 18 işçiyi kurtarma çalışmaları sürüyor. Kurtarma çalışmalarının 8. gününde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, kurtarma çalışmaları hakkında bilgilendirme toplantısı yaptı.

Bakan Lütfi Elvan, maden ocağında mahsur kalan bazı işçilerin Halk Bankası’ndan kredi aldığının tespit edildiğini ve bu borçların Halk Bankası Genel Müdürlüğü’nce silindiğini duyurdu. Bakan Elvan açıklamasında şunları söyledi: “Ermenek kömür havzasında yaklaşık bin 500 işçi kardeşimiz çalışıyor. Bu işçilerimizin kredi borçlarını 3 ay süreyle bankalarımız erteliyorlar. İkinci husus ise yer altında kalan bazı maden işçilerimizin kredi borçlarını da, özellikle Halk Bankası’ndan kredi alındığı tespit edildi, bu borçlarıda Halk Bankası Genel Müdürlüğü siliyor. Bunu da sizlerle paylaşmak istedik.”

BAKAN YILDIZ: 3 BACAYA GİRDİK, İŞÇİLERE RASTLAMADIK

Bakan Taner Yıldız, özellikle işçi ailelerinin yakınlarının kurtulmasını beklediği 3 bacaya girildiğini, ancak burada işçilere ulaşılamadığını ifade etti. Bakan Yıldız, Maden ocağındaki kurtarma çalışmalarındaki son durumu şöyle anlattı: “Moloz ve bütün aşağıdaki yürüme yolundaki malzemelerin çekimine devam ediliyor. Bugün suyla alakalı normal rutinlerimizi yaptık. Ancak yarına suyla alakalı bir kısım hazırlıklarımız var. Şu anda suyun maden ocağındaki çalışmalarımızda bizi olumsuz etkileyen bir yanı bulunmamaktadır. Toplam su ve çamur açısından baktığımızda 5’te 4’ünü attığımız bir ocaktan bahsediyoruz. Yürüme yolu açısından hem tahkimat hem de molozlara baktığımız zaman biz orada 2 bölü 3’ünü ancak geçmiş bulunuyoruz. Toplam 1300 metrelik 3 te 2 lik kısmında çalışılabiliyor. Şu anda arkadaşlarımız bununla alakalı çalışmalarına devam edebiliyorlar. Zaman zaman iki ayrı ekibimiz 4’er saatlik 6 vardiya, bir kısım ekiplerimiz de 6 şar saatlik 4 vardiya şeklinde toplam 24 saat çalışıyorlar. Özellikle işçi kardeşlerimizin yakınlarının beklediği 3 tane baca vardı. 3 bacaya da girdik. Fakat beklediğimiz sonucu alamadık oradan da. Orada işçi kardeşlerimize rastlayamadık. Demek ki daha ileriki bir noktalarda, desandirenin son bölümlerinde bulunduklarını bu vesile ile tahmin ediyoruz. Her açılan bariyerden sonraki durumu sizlerle paylaşacağız. Bunun için öngörümüzün olmadığını söylemiştik. Çünkü içeride o basınçlı suyun etkisiyle bir tahribatın olduğunu görüyoruz. Tavanın zaman zaman bazı yerlerde çöktüğünü görüyoruz. Onların temizlenmesi ve diğer işlemlere devam ediyoruz .”

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri