Bakan Elvan, Btk Asya Ve Avrupa'nın En Büyük Projesi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Bakü-Tiflis-Kars (BTK) demiryolu projesinin ulaştırma alanında hem Asya'nın hem de Avrupa'nın en önemli projesi olduğunu söyledi.“Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu Hattı - Tarihi İpek...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Bakü-Tiflis-Kars (BTK) demiryolu projesinin ulaştırma alanında hem Asya'nın hem de Avrupa'nın en önemli projesi olduğunu söyledi.

“Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu Hattı - Tarihi İpek Yolunun Gelişiminde Yeni Fırsatlar" konulu uluslararası konferansa katılmak ve bazı resmi temaslarda bulunmak amacıyla Azerbaycan'da bulunan Bakan Elvan, basına açıklamalarda bulundu. Söz konusu projeyi sadece ulaştırma projesi olarak değerlendirmenin yanlış olacağını belirten Elvan, BTK ile her iki kıta arasında ekonomik bağların geliştirilmesiyle birlikte kültürel ilişkilerin gelişimine de katkı sağlayacağını söyledi. Elvan BTK'yı kastederek, "Bu proje tarihi ipek yolunun tekrar canlandırılması projesidir."dedi.

Bakan Elvan, projenin tamamlanması ile Londra'dan Pekin'e uzanan hatta eksik kalan bağlantıların tamamlanmış olacağını belirterek, "Marmara ve Bakü Tiflis Kars hattındaki kesinti Marmaray'ı tamamlayarak birinci kesintiyi giderdik. Önümüzdeki yıl tamamlanacak BTK ile de eksiklikler tamamlanmış olacak." dedi.

Nahçıvan - Kars projesi konusunda sorulan bir soru üzerine Elvan, konunun Azerbaycanlı mevkidaşı Ziya Memmedov ile de görüştüğünü, detaylar konusunda görüşmelerin devam edeceğini belirterek, her iki ülkenin katkılarıyla projenin gerçekleştirileceğini söyledi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri