Bakan Eker: Tasarıda Amaç Amatör Balıkçıların Kayıt Altına Alınması

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, izin almadan avlanan amatör balıkçıların ceza almasını öngören su ürünleri yasa tasarısıyla ilgili endişelere Antalya’da açıklık getirdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, izin almadan avlanan amatör balıkçıların ceza almasını öngören su ürünleri yasa tasarısıyla ilgili endişelere Antalya’da açıklık getirdi. Bakan Eker, tasarıda hedeflenenin 18- 60 yaş arasındaki olta balıkçılığı yapanların kayıt altına alınması ve eğitilmesi olduğunu vurguladı.

EXPO 2016 Antalya Yönetim Kurulu Toplantısı sonrasında gazetecilerin konuyla ilgili sorularını cevaplayan Bakan Eker, tasarıyla 18-60 yaş arasındaki amatör balıkçıların kısa süreli eğitimden geçirilerek kayıt altına alınarak sertifikalandırılmasının amaçlandığını söyledi. Gelişmiş ülkelerde de benzer düzenlemeler olduğuna işaret eden Eker, tasarının görüşe açıldığını belirterek, “Gelecek bilgiler doğrultusunda bu uygulanır ya bir tasarının içinde yer alır ya da almaz. Gelecek görüşe göre, oluşacak kanaate göre. Dediğim gibi amaç sadece bir kayıt edilmesi, iki eğitim yapılması. Biraz daha derli toplu, konunun tabiatına da zarar vermeyecek şekilde sportif balıkçılıkla ilgili bir düzenleme yapılması. Bunlara bir belge verilmesi. Çok yüksek maliyet gerektiren bir şey de değil. Böyle bir düzenleme.” diye konuştu.

Bakan Eker, tasarının yasalaşmasıyla Galata Köprüsü üzerinde balık avlayanların oluşturduğu görüntünün yok olacağı, oradan olta atanların da ceza alacakları yönünde endişeler bulunduğunun aktarılması üzerine, “Olta balıkçılığı yapan 18-60 yaş arasındakiler müracaat eder, kayıt olur. 2-3 gün eğitimden geçer, ondan sonra da belgesini alır. Gider o işi yapmaya devam eder.” dedi.

Bakan Eker, Rusya Federasyonu’nun aldığı bir kararla dünya TIR sisteminden çıktığı yönünde haberler olduğu ve bu gelişmenin ihracatçıları endişelendirdiğinin sorulması üzerine şunu söyledi: “İnternet sitesi açıklamasını dikkate almıyoruz şu anda. Bize intikal eden hiçbir endişe yok.”

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri