Bakan Dinçer, hayat kalitesini yükseltmek istiyoruz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, ''Ülke huzur içerisinde yaşasın, yaşam kalitesi yükselsin istiyoruz.
Bizden vaktiyle birtakım sözler istediniz. Bizlerin bu sözlerin ne kadarını yaptığımızı, yapıyor olduğumuzu görüyorsunuz. Şimdi de ben sizden söz istiyorum. Bize tekrar güvenerek 'evet' demenizi istiyorum'' dedi. 
Bakan Dinçer, Karaman'ın Sarıveliler ilçesinde Belediye Meydanı'nda vatandaşlara hitap etti. 
Ülkemizin karşı karşıya kaldığı birçok sorun olduğunu ifade eden Dinçer, bu sorunların her birisi için, zamana, kaynağa, biraz da sabra ihtiyaç olduğunu belirtti. 
En önemli sorunlardan birinin terör olduğunu dile getiren Dinçer, şunları kaydetti: 
''Hepimizin ciğerini yakıyor. Bu terör meselesi ile ilgili olarak bugüne kadar askeri tedbirler ortaya konuldu. Bu tedbirler bizi nereye getirdi? Bunu gördük. Maalesef sorun 30 yıldır devam ediyor. Terör sorununu askeri tedbirlerle çözmenin mümkün olmadığını üniversiteler, bilim çevreleri söylüyor. Terörle Mücadele Yüksek Kurulu'nda da, askeri tedbirlerden başka tedbirler alınması konuşuluyor. Siyaset, askeri tedbirlerle bu sorunun çözülemeyeceğinin farkında. 1981 yılından bu yana bu ülkede 29 bin 800 terörist öldürüldü. 6 bin 600 şehit verdik. 2 bin 400 sivil vatandaş öldü. Bugün dağlarda 5 bin 500 terörist var. 30 bini 6'ya böldüğümüzde 5 ediyor. Bu demek ki bugüne kadar öldürerek 5 tane PKK'yı yok etmişiz. Ama dağlarda yine 5 bin 500 terörist var. Öyleyse öldürmek çözüm değil. Ölmek de çözüm değil. Ölmeyi istemiyor, insanları öldürmeyi de düşünmüyoruz.'' 
''Terörün önünü kesmek için birtakım siyasi tedbirler almaya, ekonomik tedbirler almaya, sosyal tedbirler almaya ihtiyaç var mı, yok mu size soruyorum'' diyen Dinçer siyasi, ekonomik ve sosyal tedbirler almaya ihtiyaç olduğunu söyledi. 
Siyasi tedbir denildiğinde bu ülkenin demokratikleşmesinin anlaşılması gerektiğini anlatan Dinçer, Hükümet'in göreve geldiği günden bu yana demokrasiyi geliştirmek için çalıştığını bildirdi. 
Bu ülkenin bölünmesini istemediklerini dile getiren Dinçer, ''Ülke huzur içerisinde yaşasın istiyoruz. Yaşam kalitesi yükselsin istiyoruz. Bizden vaktiyle birtakım sözler istediniz. Bizlerin bu sözlerin ne kadarını yaptığımızı, yapıyor olduğumuzu görüyorsunuz. Şimdi de ben sizden söz istiyorum. Bize tekrar güvenerek 'evet' demenizi istiyorum'' diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri