Bakan Davutoğlu Emirgazi'de seslendi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, seçim gezileri kapsamında Konya'nın Emirgazi ilçesinde düzenlenen mitingde halka seslendi
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, seçim gezileri kapsamında Konya'nın Emirgazi ilçesinde düzenlenen mitingde halka seslendi.
Kaymakamlık ve belediye ziyaretlerinin ardından miting alanına gelen Bakan Davutoğlu, seçim otobüsünün üzerinden halkı selamladı. Konya'ya gelirken seçime kadar Konya'nın bütün ilçelerini tek tek gezeceğini açıkladığını belirten Bakan Davutoğlu, "Çünkü biz gücümüzü sizlerin yüreklerinden, sevgisinden alıyoruz. Bu güçle hizmetlerimize devam ediyoruz. Son 8 yılda Türkiye'de bir devrim yaşandı. Dünyanın 26. büyük ekonomisiyken bugün 16. büyük ekonomisi haline geldik. Bu gelişmede tarım ve hayvancılığın ayrı bir önemi var. Bugün tarım üretiminde dünyada 7. sırada yer alıyoruz. Yani 2023 hedefini tarımda çoktan yakalamışız. Bunda Konya'nın ve sizlerin büyük katkısı var. Bu nedenle tarıma büyük destekler veriyoruz. Konya'ya tarım desteği olarak 2.5 milyar lira aktarmışız. Daha başka imkanlarda sunduk. Örneğin Ziraat Bankası besicilere sıfır faizli 7 yıl vadeli kredi veriyor. Bu imkanları kullanın" dedi.
Türkiye'nin itibarını geri kazandığını da dile getiren Bakan Davutoğlu, "Artık 70 sente bile muhtaç bir ülke değiliz. Birkaç milyar dolar kredi için IMF'nin kapısında bekleyen bir ülke değiliz. Artık geri kalmış ülkelere yardım elini açan, zalimin karşısında, mazlumun yanında daha dik duran bir milletiz" şeklinde konuştu.
Konuşmasının ardından Bakan Davutoğlu, Ereğli ilçesine hareket etti. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri