Bakan Çubukçu STK temsilcilerinden oy istedi

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Konya'da Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcileriyle bir araya gelerek referandum için evet oyu istedi.

Dedeman Otel'de düzenlenen toplantıda Anayasa Değişikliği Paketi hakkında bilgi veren Bakan Çubukçu, "Bugün baktığımızda hemen her alanda çok önemli kazanımlar sağlamış olduğumuzu görüyoruz. Bu sessiz devrimin temelinde elbette AK Parti'nin insan odaklı hizmet anlayışı var. Bugün gündemde olan Anayasa Değişiklik Paketi ile temel hak ve hürriyetlerin, insan haklarının anayasal zeminde güçlenmesini, demokratik standartların yükselmesini, hukuk devletinin ve yargı bağımsızlığının güçlenmesini amaçlıyoruz.
Anayasa Değişikliği Paketi ile devletin hukuku yerine hukuk devleti ilkesini, üstünlerin hukuku yerine hukukun üstünlüğüne dayalı bir yönetimin iyice pekişmesini amaçlıyoruz" dedi. Bakan Çubukçu, bütün ekonomik kaygıların kazanç ve beklentilerin dışında Türkiye'ye yakışan sivil ve demokratik bir anayasaya kısmen de olsa kavuşmanın tek başına çok anlamlı ve çok önemli olduğunu dile getirerek, "Eğer kadınlarımızın, çocuklarımızın, özürlülerimizin, yaşlılarımızın, şehitlerimizin dul ve yetimlerle gazilerimizin her alanda avantajlı olmalarını istiyorsak evet demeliyiz. Çocuk istismarının önüne geçilmesini istiyorsak evet demeliyiz. Fişlenmenin tarihe karışmasını istiyorsak evet demeliyiz. Yüksek Askeri Şura kararlarıyla ordudan atılan insanların mahkemelerde haklarını arayabilmelerini istiyorsak evet demeliyiz. Yargı bağımsızlığını güçlendirmeyi ve yargı tarafsızlığını sağlamayı amaçlıyorsak evet demeliyiz" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri