Bakan Çelik’ten Kulu’ya övgü

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Kuluya gelerek açılış ve temel atma törenlerine katıldı.
Kulu Belediye Başkanı Ahmet Yıldız’ı ziyaret ettikten sonra Merkez İlköğretim Okulu açılışına katılan Çelik, “Konya büyük bir ilimiz. Hollanda ve Belçika kadar topraklara sahip. Konya merkezdeki açılışlar bizi, vekillerimizi ve halkımızı çok tatmin etmiyor. Bundan yaklaşık 2 ay önce Konya'da 5 ilçede açılışlar yaptık. Ancak Kulu'lular bize 'Kulu AB'ye girmiş ilçelerden birisidir ve müstakil açılış istiyoruz' dediler. Biz de 'boynumuzun kıldan incedir' dedik ve bugün buraya geldik” dedi.
İktidara geldiklerinde Konya'da 33 genel lise olduğunu, kendi dönemlerinde ise açılan genel sayısının 35 olduğunu anlatan Çelik, şöyle devam etti: “Göreve geldiğimizde Konya'da 12 Anadolu Lisesi vardı, şu anda 21 Anadolu Lisesi var. 1 tane Anadolu Öğretmen Lisesi vardı 5 tane oldu. 1 Fen Lisesi vardı 2 tane daha yaptık. Konya, Türkiye'de 3 Fen Lisesi olan tek ildir. İletişim Meslek Lisesi, Adalet Meslek Lisesi, Spor Lisesi iktidarımız döneminde yapılan hizmetlerdendir. Ben bu rakamları çok uzatmak istemiyorum. Hangi rakamı versem yüzde 100 yüz ile yüzde 50'lik bir artış görüyoruz. Yine okul öncesi okullaşma oranı Kulu'da yüzde 7 iken bugün bu oran yüzde 55'e çıkmıştır. Bu sayı Türkiye'de artmıştır. Kulu'ya müstakil bir Kız Meslek Lisesi'ni kız yurduyla birlikte açmak boynumuzun borcudur.”
Konuşmaların ardından Çelik, Kulu Belediyesi tarafından yaptırılan 8 derslikli Merkez İlköğretim Okulu ve Kulu Lisesi'nin açılışını gerçekleştirdi.
Çelik, Kulu Lisesi'nden ayrılırken kendisini selamlayan METEM Çok Programları Lisesi öğrencileri ile sohbet etti.
Ağaçlandırma yapılacağı gerekçesiyle çevre düzenlemesi yapılmayan okulda çamurlu zeminde bekleyen öğrencileri gören Çelik, Kulu İlçe Kaymakamı Erkaya Yırık'a okulun çevre düzenlemesinin yapılması talimatını verdi.
Çelik, çamur içinde kalan ayakkabılarını ise bir tahta yardımıyla temizledi.
Bakan Çelik, daha sonra Kulu Belediyesi tarafından yaptırılacak Mevlana İlköğretim Okulu'nun temel atma törenine, Halk Ekmek Fabrikası'nın açılışına ve Adalet ve Kalkınma Partisi Konya Milletvekili Özkan Öksüz tarafından yaptırılan MÜTAŞ İlköğretim Okulunun açılış törenlerine katıldı.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri