Bakan Çelik: Türkiye Mucize Bir Ülke

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Türkiye’nin mucize bir ülke olduğunu belirterek, “Bakın etrafımızda 9 ülke, yönetilemez duruma gelmiş ve büyük bir istikrarsızlık içinde çalkalanıyor. Ama biz büyük bir istikrar, büyük bir barış,...

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Türkiye’nin mucize bir ülke olduğunu belirterek, “Bakın etrafımızda 9 ülke, yönetilemez duruma gelmiş ve büyük bir istikrarsızlık içinde çalkalanıyor. Ama biz büyük bir istikrar, büyük bir barış, güçlü bir ekonomi ve demokrasiye sahip olarak, etrafımızdaki tüm ülkelere ilham kaynağı verecek şekilde yürüyüşümüzü sürdürüyoruz.” dedi.

Adana’da, Seyhan nehri kıyısında, Starwood Hotels Resort Worldwide ile Adalı Holding işbirliği ile yaptırılan 500 yatak kapasiteli Sheraton Hotel, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in de katıldığı bir törenle resmen hizmete açıldı.

Bakan Çelik, buradaki konuşmasında, Türkiye’nin dört bir yanında yepyeni yatırımlar, yepyeni markalar ortaya çıktığını kaydederek, “Adana için böylesi bir markanın burada olması, bundan sonraki için daha umut verici gelişmelerin önünü açacaktır. Herhangi bir ülkeyi, bir ya da iki cümleyle tanımlayabilirsiniz. Ama Türkiye, birkaç cümle ile tanımlanabilecek bir ülke değil. Türkiye, bir Balkan ülkesi ama aynı zamanda bir Asya ülkesi. Bir İslam ülkesi ama aynı zamanda da bir Avrupa ülkesi. Bir Akdeniz ülkesi ama aynı zamanda da Karadeniz ülkesi. Bu kadar geniş kapsamlı tanımlara sahip bir ülkeden bahsediyoruz. Dolayısıyla bu ülkenin geleceği, bu ülkeye yatırımları da çok olumlu etkileyecektir” diye konuştu.

Turizm meselesine sadece ekonomik kazanç olarak bakmadıklarına dikkat çeken Çelik, her yıl Türkiye’ye 39 milyon ziyaretçi geldiğini hatırlatarak, şöyle dedi: “Gelirimiz 32 milyar dolar civarında. Dünyanın 6. büyük ziyaretçi kabul eden ülkesiyiz, Avrupa’nın 4. büyük ziyaretçi kabul eden ülkesi konumundayız. Turizm gelirlerinde dünya sıralamasında öncü durumdayız. İnşallah 2023 vizyonumuz; 50 milyon ziyaretçi ve 50 milyar dolar geliri hedeflemek. Fakat bundan daha önemlisi şudur. İnsanımızın konukseverliği, tarihimiz, bütün zenginliklerimiz, buraya gelen ziyaretçileri olumlu etkilemekte, ülkemizin hoşgörü ve kadim kültürünü her ziyaretlerinde açık bir şekilde görme fırsatı buluyorlar.

Hotel’in Adalı Holding tarafından, para kazandırması ve holdingin bir parçası olmasından da öte Adana’ya bir katkı, kente olan vefa duygusunun yerine getirilmesi noktasında hayata geçirildiğini anlatan Çelik, yatırımın Adana tarihinde çok önemli bir milat olduğunu kaydetti.

Adalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Adalı ise babası Hasan Adalı’nın vasiyeti Adana’ya 5 yıldızlı bir dünya oteli kazandırmanın haklı gururunu yaşadıklarını söyledi. Adalı Grubu olarak, Türkiye’ye en iyi şekilde hizmet verebilmenin çaba ve gayreti içinde olduğunu anlatan Adalı, “Turizm sektöründeki ilk yatırımımızı Adana’ya yaparak, Adanalıların misafirperverliği ile Shreaton’ın güçlü yapısını birleştirip, dünya standartlarındaki otelimizi hizmete sunuyoruz. Shreaton Adana Oteli’ni sadece konaklama amacıyla değil, aynı zamanda kaliteli ve lüks bir buluşma noktası olarak da öne çıkacağını düşünüyoruz” dedi.

Çelik, açılış kurdelesini, Adalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Adalı, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Başaran Ulusoy, Vali Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Shreaton Adana Oteli Genel Müdürü Marc Wozniak, Starwood Hotels & Resorts Worldwide Avrupa, Afrika ve Ortadoğu Başkanı Michael Wale ile birlikte kesti. Bakan Çelik daha sonra Otel’i gezdi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri