Bakan Çelik: Sigortalı işçi sayısında artış var

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik kayıt dışı istihdamın azaldığını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "2012 yılında yüzde 42 olan kayıtdışı istihdam, şuan yüzde 36.8'e geriledi. Asgari ücret üzerinden yapılan bildirimler azaldı. Bu rakam 2012'de yüzde 41 iken, şuan yüzde 35.1. Artık bildirimler gerçek kazanç üzerinden yapılıyor'' dedi.

Bugünü, Hükümet ile Türk-İş arasında devam eden kamu kesimi toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin 3'üncüsüne katılacak olan Bakan Çelik, Bakanlığın kayıtdışı istihdam ve (SGK) Sosyal Güvenlik Kurumu'nun prim gelirleriyle ilgili açıklamalar yaptı.

KAYIT DIŞI İSTİHDAMDA GERİLEME

Kayıt dışı istihdamın bir önceki yıla göre gerilediği kaydeden Bakan Çelik, ''Sosyal Güvenlik Kurumunun prim gelirleri yılın ilk 5 ayında bütçe tahminlerine göre 3.3 milyar lira daha fazla gerçekleşti. Yapılan takip ve kontroller sigortalı çalışan sayısını önemli ölçüde artırdı. 2012 yılında yüzde 42 olan kayıtdışı istihdam şuan yüzde 36.8'e geriledi. Asgari ücret üzerinden yapılan bildirimler azaldı. Bu rakam 2012'de yüzde41 iken, şuan yüzde35.1. Artık bildirimler gerçek kazanç üzerinden yapılıyor" diye konuştu.

"KURUM ALACAKLARINI ETKİN ŞEKİLDE TAKİP EDİYORUZ"

Bakan Çelik, ''Kurum alacaklarını en etkin biçimde takip ediyoruz. Otomatik icra yöntemini kullanarak 10.7 milyar lira tutarında icra takibi sağladık. Borçlarını yapılandırıp taksitlendirmek koşuluyla sigortalılarımız ve ailelerinin sağlık hizmetini kesintiye uğratmadan sürdürdük. E-ilişiksizlik belgesi uygulamasıyla asgari işçilik uygulamasında alacakların tahsilini daha hızlı ve eksiksiz olarak yapıyoruz. Bakanlığımızın ve SGK'nın hizmet kalitesini artırmaya ve kayıtdışı istihdamı önlemeye yönelik çalışmalarımızı artırarak devam ettireceğiz.'' açıklamalarını yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri