Bakan Çelik: Mısır’daki Katliamı Sadece Kınamak Ahlak Krizidir

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Mısır'da yaşananların, Mısır kadar uluslararası toplumun da sınavı olduğunu belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Mısır'da yaşananların, Mısır kadar uluslararası toplumun da sınavı olduğunu belirtti. Çelik, "Göz göre göre katliam olurken uluslararası karar organları sadece seyirci konumundadır. Uluslararası organların sadece 'kınamakla' ya da 'taraflara itidal tavsiye etmekle' yetinmesi tam bir ahlak krizidir.” dedi.

        Ömer Çelik, sosyal paylaşım sitesi üzerinden Mısır’da darbe yönetiminin bugün yaptığı katliamı değerlendirdi. Bakan Çelik’in açıklaması şöyle: “Mısır halkının açık ve şeffaf seçimlerle kurulmuş demokrasisi çalınırken susanlar, şimdi demokrasiye sahip çıkanlara kastedilirken seyretmeye devam ediyorlar. Gelişmiş demokrasilerden sadece 'derin endişe duyuyoruz' seklinde temelsiz ve eksensiz sesler yükseliyor. Mısır'da olanları soğuk savaş mantığıyla ve oryantalizm bakışıyla seyredenler sadece 'endişe duymakla' yetinmesi ahlaki bir sorundur. Bu şekilde uluslararası karar organları kendi meşruiyetlerini eritiyorlar. Demokrasi ve uluslararası meşruiyet adına ne varsa, Mısır'daki darbeye sessiz kalınarak heba ediliyor. Her şeyden önemlisi darbeye karşı demokrasi adına sokağa çıkmış insanlara, ateş açılması karşısında 'susan bir dünya' meşruiyetle, hukukla, demokrasiyle tüm bağını koparmaya doğru gidiyor. Üçüncü milenyumun başında uluslararası organlar Mısır'da olanlar karşısında varlık sebepleri olan ilkeleri birer kağıt parçasına dönüştürüyorlar."
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri