Bakan Çelik: Mağdurları Kucaklamamız Hazımsızlığa Dönüştürülmemeli

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türkiye’nin Suriye ve Irak’taki terörden kaçanlara kucak açmasından birilerinin rahatsızlık duyduğunu söyledi. Bakan Çelik, "Biz Arapları, Ezidileri, Musevileri, Hristiyanları kucakladığımız...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türkiye’nin Suriye ve Irak’taki terörden kaçanlara kucak açmasından birilerinin rahatsızlık duyduğunu söyledi. Bakan Çelik, "Biz Arapları, Ezidileri, Musevileri, Hristiyanları kucakladığımız gibi zaten iç içe olduğumuz Kürt kardeşlerimizi de kucaklıyoruz. Bunda bir problem yok, bunu bir hazımsızlığa dönüştürüp içeride provokasyonlara açık hale getirmeye çalışanlara özellikle seslenmek istiyorum. Bütün Ortadoğu coğrafyasındaki mağdur, mazlum halklar Türkiye’nin sıcak şemsiyesi altındadır. Dolayısıyla Türkiye ne yapmak istiyor bunu iyi görmek gerekiyor." dedi.

Bakan Çelik, baba ocağı Bursa’da valilikte düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Bazı Bursa milletvekillerinin de katıldığı bayramlaşma töreninde Bakan Faruk Çelik, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Dünya genelinde ekonomide durağanlık yaşandığı ve Türkiye’nin bulunduğu bölgede sıcak gelişmelerin olduğu bir dönemde Kurban Bayramı’nı idrak ettiklerine dikkat çeken Çalışma Bakanı Çelik şunları kaydetti: "Bölgemizde cereyan eden hadiselerin kaynağına baktığımız zaman uzun yıllar Ortadoğu bölgesinin bombalarla yola getirileceğini, izaha getirileceğini düşünenlerin terörü, bölgesel olmaktan çıkarıp küresel bir terör haline dönüştürdüklerini ibretle izliyoruz. Halen bombalamaları, insanı katletmeyi çözüm olarak görenlerin geçmişten ders almamaları geleceğimiz açısından endişe verici bir durum arz etmektedir. Umut ediyoruz ki yaşanılan bu olumsuzluklardan dünya bir ders çıkarır. Böyle uyduruk, tepeden inme, dayatmacı yönetim anlayışı ve insanları öldürerek, netice almaya çalışan anlayışlar geride kalır ve yeni bayramlara insan merkezli insan onuruna yaraşır bir yaklaşımla yeni bayramları idrak etmek temennisinde bulunuyorum."

'TÜRKİYE MAĞDURİYETLERİ KUCAK AÇAN TEK ÜLKE'

Yaşanılan olaylar neticesinde 1,5 milyonu aşkın Suriyeli ve Iraklı vatandaşın Türkiye’ye sığındığını anlatan Bakan Çelik, şunları dile getirdi: "Şanlıurfa milletvekili olarak yarın sınır bölgesinde olacağım ve bölgedeki gelişmeleri bir kez daha yakinen gözlemleme imkanı bulacağım. Türkiye Ortadoğu’da yaşanılan olumsuzlukların neticesinde oluşan tabloya kucak açan, mağduriyetleri gidermeye çalışan, mağdur, perişan, evsiz yurtsuz, aşsız kalan insanları kucaklayan tek ülke. Ne acıdır ki bunlara sebebiyet veren, büyük terör olaylarına çanak tutanlar bugün bu felaket karşısında duyarsız şekilde duruş sergiliyorlar. Ama Türkiye tarihinden gelen misyonu gereği komşularına sahip çıkıyor. 4 milyar doların üzerinde bir harcama yaparak bu kucaklamayı sürdürüyor. İnanıyorum ki; gelecekte Türkiye’nin ne yapmak istediği, ne yaptığı ve bu olaylara bigane ‘duyarsız, yabancı) kalıp, insanları yerinden yurdundan edip, binlerce, yüz binlerce, milyonlarca insanın ölümüne vesile olanlarla gelecekte farklı şekilde anılacaktır. Türkiye gerçekten bir destan yazıyor. Umarım diğer ülkeler de Türkiye’nin bu yaklaşımını örnek alır ve bölgede, Ortadoğu coğrafyasında huzurun ikame noktasında herkes üzerine düşeni yapar temennisinde bulunuyorum."

'KOBANİ IŞİD ELE GEÇİRİRSE'

IŞİD’in Kobani’yi gele geçirmesi halinde Türkiye’nin tutumunun ne olacağının sorulduğu Bakan Faruk Çelik, birilerinin Türkiye’nin mazlumları kucaklamasından rahatsızlık duyduğunu öne sürdü. Bakan Çelik, "Türkiye’ye karşı bir tehdidin olmadığını söylemek doğru değil, bir tehditle karşı karşıyayız. Bundan dolayı Türkiye önlemlerini ve tedbirlerini alıyor. Kobani’den gelen 170 bine yakın Suriyeli Kürt vatandaşın kucaklanmasından birilerinin rahatsız olmaması gerekiyor. Bizi ilgilendiren boyutu ağırlıklı olarak burası. Biz Arapları, Ezidileri, Musevileri, Hristiyanları kucakladığımız gibi zaten iç içe olduğumuz Kürt kardeşlerimizi de kucaklıyoruz. Bunda bir problem yok, bunu bir hazımsızlığa dönüştürüp içeride provokasyonlara açık hale getirmeye çalışanlara özellikle seslenmek istiyorum. Bütün Ortadoğu coğrafyasındaki mağdur, mazlum halklar Türkiye’nin sıcak şemsiyesi altındadır. Dolayısıyla Türkiye ne yapmak istiyor, bunu iyi görmek gerekiyor. Türkiye’nin toprakları dışında bir eylemi, bir davranışı bekleyenlere de sesleniyoruz, Türkiye tabi ki uluslar arası Koalisyon güçleriyle beraber tezkere çerçevesinde atacağı adım varsa plan dahilinde yapılabilecek şeylerdir. Ama orada gelişen terör faaliyetleri karşısında herkesi kucakladık, bugün de Kobani’yi kucaklıyoruz. Bunun iyi anlaşılması gerekiyor, onun için Türkiye’nin kucaklamasından kimse rahatsızlık, içeride, özellikle söylüyorum duymasın. Biz herkesi insan olduğu için, bu mağduriyet ve mazlumiyet içerisinde kim varsa kucaklamaya devam edeceğiz." diye konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri