Bakan Çelik: Dünyada Ücretler Dondurulurken Yüzde 15 Zam Yaptık

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, memura yapılan zamla için, “Dünyada ücretler dondurulurken, Türkiye çok şükür öğretmenine yüzde 15 zam yapabilecek bir noktaya gelmiş ülkedir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, memura yapılan zamla için, “Dünyada ücretler dondurulurken, Türkiye çok şükür öğretmenine yüzde 15 zam yapabilecek bir noktaya gelmiş ülkedir. Ne kadar övünsek azdır.” dedi.

Bakan Çelik, Memur Sen Bursa Şubesi’nin bayramlaşma programına katıldı. Memurlar ile yapılan toplu sözleşme süreci konusunda açıklamalarda bulunan Bakan Çelik, şunları söyledi: “Dünyada ücretler dondurulurken, emekli maaşı aşağıya doğru çekilirken, sosyal güvenceler bin bir türlü sıkıntı ile karşı karşıyayken, genç işsizlik yüzde 60'lara çıkmışken, geleceğe bakışlarda ciddi sıkıntılar yaşanırken, devletin kredibilitesinin sorgulandığı ortamda Türkiye çok şükür öğretmenine yüzde 15 zam yapabilecek bir noktaya gelmiş ülkedir. Ne kadar övünsek azdır.”

Gezi Parkı eylemlerine destek verenleri de eleştiren Çelik, şunları kaydetti: “İbretle izliyoruz. Gezi olaylarına demokrat kesilenlerin, Mısır'daki darbe karşısındaki, Suriye'deki vahşet karşısındaki sessizliğini ibretle 7 milyar insan izliyor. Türkiye olarak biz de bu sahneleri ibret ve dikkatle izliyoruz.”

Çelik, İngiltere'de bir bebek dünyaya geldiğini ve 'sevgi selinin köpürtüldüğünü' ifade ederek, dünyanın başka yerinde bebeklerin ölmesi karşısında duyarsız kalanlara tepki gösterdi. Çelik, şunları ifade etti: “Mutlaka o bebek de bir insanın çocuğu ve saygıdeğer. Ama yanı başımızda on binlerce bebek öldürülürken, birinde bir bebeğin doğumunda şenliğin diğer bebeklerin ölümünde istatistiklerin tutulması insanlığı hangi seviyeye düşürdüğünü gösteriyor. Onun için biz her defasında söylüyoruz. Dünya öyle bir noktaya geldi ki insan çok, insanlık kıt hale geldi. İşte bu tablodan dünyayı kurtarma mücadelesi veren bir yönetim anlayışı Türkiye'de var.” CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri