Bakan Çelik: Bunların talepleri çok başka

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Taksim Gezi Parkı'ndaki olayların ardından yaşanan gelişmelerle ilgili, "Daha fazla demokrasi, daha fazla insan haklarına evet.Ancak talepler sandık değil. Talep sokak hareketleri" dedi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Taksim Gezi Parkı'ndaki olayların ardından yaşanan gelişmelerle ilgili, "Daha fazla demokrasi, daha fazla insan haklarına evet. Bu millete yakışan demokrasi çıtasını zirveye çıkartmaktır ama talepler bu değil. Talepler sandık değil. Talep sokak hareketleri. 'Yakacağız, yıkacağız', yok arkadaşım öyle yağma" dedi.

Bakan Çelik, Memur-Sen'in kuruluşunun 19. yılı dolayısıyla Ramada Otel'de düzenlenen programa katıldı.

Memur-Sen'in Türkiye'nin çalkantılı yıllarında kurulmuş bir sendika olduğunu belirten Çelik, sendikanın 19 yılda yürüttüğü çalışmalarla takdiri hak ettiğini söyledi.

Hedeflerinin gelir pastasının büyütülmesi ve bununla beraber adil bir paylaşımın sağlanması olduğu ifade eden Çelik, "Çalışanlarla ilgili birinci kuralımız enflasyona ezdirmemekti. Mevcut pastayı ne kadar büyütürsek, biliniz ki bunun daha bolca verilmesi konusunda emekten ve çalışandan yana bir tavır aldığımızı berlirtmek istiyorum" diye konuştu.

Çelik, daha önceki yılllarda olduğu gibi gelecek dönemde de çalışanlarla masada yapılacak değerlemdirmede yine çalışanların kazançlı çıkacağını vurgulayarak, baş örtüsü dahil çalışanların haklarına insan hakları çerçevesinde baktıklarını söyledi.

AK Parti iktidarının projeleri kağıt üzerinde bulunan bir Türkiye'yi projeleri toprak üzerinde olan bir ülkeye dönüştürdüğünü ifade eden Çelik, şunları kaydetti:

"Biz, 'temel at git Ankara'da yat' anlayışını ortadan kaldırdık. Özür dileyen, ezilen, ezilip büzülen değil, özür dileten bir ülke noktasına geldik. El açan değil, kredi açan bir ülke noktasına geldi Türkiye. İçerde istikrarlı dışarda itibarlı bir ülke noktasına geldi ülkemiz. Son bir haftadır biz, 'yaptırmayız' ile karşı karşıyayız. Ne adına, sözüm ona demokrasi adına. 'Referandum da yaptırmayız, yıkarız, yakarız' diyorlar. Bunun neresinde demokrasi var?"

Çelik, Gezi Parkı'nda iyi niyetli vatandaşların ayrılmasıyla kalanların amacının ne olduğunun açık olduğun dile getirerek, "Daha fazla demokrasi, daha fazla insan haklarına evet. Bu millete yakışan demokrasi çıtasını zirveye çıkartmaktır ama talepler bu değil. Talepler sandık değil. Talep sokak hareketleri. 'Yakıcağız, yıkacağız', yok arkadaşım öyle yağma. Yani hangi dilden anlarsanız diyeceğim ama biz 76 milyonun bakanıyız. Hukuk devleti çerçevesinde, hukuk devleti içinde, tabii hukuk çerçevesinde karşılığını mutlaka bulacaksınız" değerlendirmesinde bulundu.

"Statülerdeki dağınıklık giderilecek"

Çelik, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile ilgili konfederasyonlarla bir çalışma yaptıklarını belirterek, "Bu yaptığımız çalışmalar bir noktaya gelmiş bulunuyor. Bunların henüz netleşmediğini, büyük bir bölümün parlamentoya sevk edilmediğini belirtmek istiyorum. Bu kanunda özellikle statülerdeki dağınıklığın giderilmesinin de aralarında olduğu önemli bazı değişikliklerin yapılması konusunda sendikalarla güzel bir çalışmamız var. Bunu kısa süre içinde tamamlamak gayretindeyiz" yorumunda bulundu.

"Birileri 13 ağacın altında demokrasi arayışına girdi"

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu da 707 bin üye sayısına ulaştıklarını dile getirerek, 10 hizmet kolunda yetkili sendika olduklarını söyledi.

Üyeleri ve ülkeyle büyüdüklerini ifade eden Gündoğdu, sendika olarak "Ortak Akıl" mitingleri başta olmak üzere birçok toplumsal kampanyaya öncülük ettiklerini bildirdi. Akil İnsanlar Heyeti'ndeki görevini de hatırlatıp, bütün ötekilerin beriki olmak istediğini ifade eden Gündoğdu, şöyle devam etti:

"Şimdi bütün ötekilerin beriki olduğu bir süreci yaşıyoruz. Türkiye sorunlarını çözüyor. İlk defa iç danimiklerle bir proje hayata geçirilmek isteniyor. Farklı dünya görüşünden insanlarla bir aradayız. Oral Çalışlar beyle çok verimli çalışma yaptık. O 'halkların kardeşliği' diyor. Ben de Hz. Ali Efendimizin, 'insanlar ya dinde kardeşiniz ya da yaratılışta eşiniz' sözü üzerinden cümle kuruyorum. Sonuçta hepimizin aynı gemide olduğu bir gerçeğe gidiyoruz. Tam sorunun çözümünde yüzde 95'e ulaşmışken birileri 13 ağacın altında demokrasi arayışına girdi. Halka açık olsun diye mücadele edilen Taksim halka kapatılmıştır. Provokatörlerin merkezi haline gelmişitir."

TBMM İdare Amiri Salim Uslu, milletvekilleri ve diğer davetlilerin katıldığı etkinlikte, Mehmet Akif İnan Hatıra Yarışması'nda dereceye girenlere plaketleri verildi. Yarışmada, Ankara'dan Hıdır Yıldırım birinci, Trabzon'dan Nihat Malkoç ikinci, Şanlıurfa'dan Muharrem Çelik ise üçüncülüğe değer görüldü.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri