Bakan Çelik Başkanlığında Bir Heyet Gürcistan'a Gidecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Gürcistan'ın Ankara Büyükelçisi Irakli Koplatadze'yi kabul etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Gürcistan'ın Ankara Büyükelçisi Irakli Koplatadze'yi kabul etti. Çelik, önümüzdeki günlerde Gürcistan'da düzenlenecek Gürcistan Cumhurbaşkanı'nın yemin merasimine Türkiye'yi temsilen katılacağını bildirdi.

Bakan Çelik, ağustos ayında göreve başlayan Büyükelçi Koplatadze’yi makamında kabul etti. Çelik, büyükelçinin kendisine bir tanışma ve nezaket ziyaretinde bulunduğunu söyledi. Daha önceki büyükelçilerle de sıcak ilişkiler kurduklarını kaydeden Çelik, "Türkiye- Gürcistan arasındaki dostluğun, kardeşliğin, dayanışmanın, ticaretin gelişmesi konusunda büyükelçilerin önemli katkıları, etkileri var. Bu anlamda göreve başlayan Sayın Büyükelçi'nin de aynı minvalde iki ülke arasındaki ilişkilere önemli katkı sunacağı inancı içindeyim.” diye konuştu.

Gürcistan'da düzenlenecek olan Gürcistan Cumhurbaşkanının yemin merasimine Türkiye'yi temsilen, başkanlığını yapacağı bir heyetle katılacağı bilgisini veren Çelik, bugün ki kabulde de Gürcistan ziyaretinin ele alınacağını ifade etti.

Koplatadze de iki ülke arasında kurulan iyi ilişkilerde Çelik'in özel bir önemi olduğunu söyledi. Bakan Çelik'in başkanlığındaki heyetin törene katılmasının kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Koplatadze, heyetin Gürcistan ziyaretinin, iki ülke arasındaki ilişkilere ivme kazandıracağını kaydetti.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri