Bakan Çelik, 28 Şubat Mağduru Kadın Öğretmenleri Teselli Etti

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, 28 Şubat mağduru kadın öğretmenlerle bir araya geldi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, 28 Şubat mağduru kadın öğretmenlerle bir araya geldi. Bakan Çelik, öğretmenlere yaşadıklarının artık geride kaldığını söyledi.

Bakan Ömer Çelik, Adana Valiliği’ni ziyaretinde 28 Şubat mağduru 4 kadın öğretmenle bir araya geldi. Görüşmede mağdur öğretmenlerin sorunlarını dinleyen Bakan Çelik, o dönemde yaşananların artık geride kaldığını ifade etti. 11 yıl boyunca AK Parti'nin verdiği demokrasi mücadelesinden örnekler veren Bakan Çelik, 27 Nisan bildirisine nasıl cevap verildiğini anlattı. Bakan Çelik, AK Parti'ye karşı kapatma davasını 'komplo' olarak niteleyerek o dönem yaşananları dile getirdi.

Mağdur kadın öğretmenler ise kamusal alanda yeni özgürlükler getiren düzenleme için teşekkür etti. Geçmişte yaşanan haksızlıkları anlatan kadın öğretmenler, "14 yıl önce ‘Bu kıyafetlerle okuyamazsınız’ dediler ve okulun bitimine 2 ay kala okuldan uzaklaştırdılar." sözleriyle yaşanan mağduriyete dikkati çektiler.

Bakan Çelik öğretmenlerin hayat hikâyelerini de tek tek dinleyerek geleceğin daha güzel olacağını sözlerine ekledi. Görüşmede AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan da hazır bulundu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri