Bakan Bozkır: Ab Ve Türk İnsanı Doğru Resme Bakmalı

Avrupa Birliği (AB) bakanı ve başmüzakereci Volkan Bozkır, Avrupa Birliği ile Türkiye arasında örtüşmeyen bir olgu olduğuna dikkat çekerek "Türkiye’de de aynı şekilde bazı yanlış kanatlar olduğu kesin. Burada AB’nin Türkiye’de doğru...

Avrupa Birliği (AB) bakanı ve başmüzakereci Volkan Bozkır, Avrupa Birliği ile Türkiye arasında örtüşmeyen bir olgu olduğuna dikkat çekerek "Türkiye’de de aynı şekilde bazı yanlış kanatlar olduğu kesin. Burada AB’nin Türkiye’de doğru resme bakması Türk insanın da AB ile ilgili doğru resme bakması için yoğun çaba sarf edeceğiz." dedi.

Avrupa Birliği (AB) bakanı ve başmüzakereci Volkan Bozkır, bakanlıkta Avrupa Komisyonu’nun ‘2014 yılı Türkiye İlerleme Raporu’ açıklaması sonrasında basın açıklaması düzenledi. Bozkır, gazetecilerin sorularını cevapladı. Eleştirilerin yapıcı olduğunu ifade ettiniz. Ancak bu tür eleştirilerin katılmadığınızı da komisyona aktaracağınızı aktardınız. Katılmadığınız eleştiriler nelerdir?’ Sorusu üzerine AB Volkan Bozkır, komisyonla baş başa görüşmelerde paylaşacağım hususları basın yoluyla verilmiş mesajlar olarak hiçbir zaman doğru bulmadığını ifade ederek “Aynı şekilde bu tür komisyonun Türkiye ile ilgili bazı özel görüşmelerimizde konuşacağımız hususlar varsa varsa basın yoluyla iletilmesini doğru bulmuyorum.” açıklamasında bulundu.

Bozkır, konuşmasına şöyle devam etti: "Bu sene geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi Türkiye’nin kendi ilerleme raporunu yayınlanmasını doğru bulmuyorum. Bunun sadece komisyonla aramızda olacak bir yazışma veya konuşma ile gerçekleşmesini doğru olacağına inanıyorum.”

'Raporla ilgili genelde olumlu yönleri ön plana çıkararak anlatımda bulundunuz.Yargı bağımsızlığına müdahale, kuvvetler ayrılığı ilkeleri, sosyal medya üzerindeki baskılar, raporda yer alan önemli konular önünüzdeki dönemde yer alan önemli konularla ilgili nasıl bir yol haritası izleyeceksiniz?' sorusu üzerine Bozkır, AB’de Türkiye ile ilgili olguyla örtüşmeyen bir algı oluştuğuna dikkat çekerek, "Türkiye’de de aynı şekilde bazı yanlış kanatlar olduğu kesin. Burada AB’nin Türkiye’de doğru resme bakması Türk insanın da AB ile ilgili doğru resme bakması için yoğun çaba sarf edeceğiz.” diye konuştu.

Avrupa Komisyonu’nun 2014 yılı Türkiye İlerleme Raporunu açıkladığını söyleyen AB bakanı ve başmüzakereci Volkan Bozkır, "Söz konusu rapor, 1998 yılından bu yana Türkiye için hazırlanan ilerleme Raporlarının 17.’sidir." hatırlatmasında bulundu.

Rapora yer yer eleştirilere de yer verildiğini ifade eden Bozkır, "Söz konusu eleştirilerin yapıcı bir dille ifade edildiği, bu çerçevede Raporun esas itibariyle objektif ve dengeli bir Rapor. Elbette ki her yıl olduğu gibi bu yıl da raporun içerisinde yer alan haklı ve makul eleştirileri dikkatle not edeceğiz. İlerleme Raporu’nu Türkiye’nin AB sürecinin ve reform çalışmalarının ilerlemesinde yapıcı bir unsur olarak kullanacağız. Bu raporu yaşanabilir bir rapor olarak değerlendirebiliyoruz." şeklinde konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri