Bakan Bozkır: Ab Raporu Yayınlanmadan Sızan Bilgiler Doğru Olmayabilir

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, 8 Ekim’de yayınlanacak olan Avrupa Birliği değerlendirme raporuna ilişkin sızan bilgileri doğru olmayabileceğini söyledi. Bozkır, “Şu aşamada henüz rapor yayınlanmamışken bunun...

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, 8 Ekim’de yayınlanacak olan Avrupa Birliği değerlendirme raporuna ilişkin sızan bilgileri doğru olmayabileceğini söyledi. Bozkır, “Şu aşamada henüz rapor yayınlanmamışken bunun bir rapor niteliğinde haber olduğunu da kabullenmiyorum. Gerçek raporu görmeden de şuanda bütün verilen bilgilerin bazılarının tahmin olduğunu, bazılarının da doğru olmayabileceğini düşünüyorum.” dedi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı ve AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşçu’yu ziyaret etti. Partisinin İl Başkanlığı’nı ziyaretinden sonra değerlendirmelere bulunan Bakan Bozkır, gazetecilerin sorularını cevapladı. Tezkereye ilişkin görüşlerini dile getiren Bozkır, “Bölgemizdeki gelişmeler hem bölge istikrarını ve barışını hem de Türkiye’yi yakından ilgilendirmektedir. Türkiye belki de son dönemin en güçlü terör tehdidiyle karşı karşıya bulunmaktadır ve bölgede yaşanan bu istikrarsızlığın hallolmaması halinde de bunun hem Türkiye’ye hem dünya barışına çok olumsuz etkileri olacaktır. Bu çerçevede hükümetimiz tarafından meclise gerektiğinde Türk askerinin yurtdışına gönderilebilmesi ve gerektiğinde de Türkiye, bölge ve dünya barışının yararına olmak üzere gerektiğinde de yabancı askerlerin Türkiye’de konuşturulmasına ilişkin tezkere sevk edilmiştir. IŞİD gerçekten tehlikeli bir terör örgütü olarak çok yakınımızda boy göstermektedir. Bunun verebileceği zararların asgariye indirilmesi ve bu terör örgütünün gerçekten tehdit olmaktan çıkarılması için de böyle bir tezkereye ihtiyaç duyulmuştur. Tabiatıyla burada gönül isterdi ki Türkiye’nin çıkarları olduğunda bütün siyasi partilerin parti hesaplarını geride bırakıp Türkiye’nin ve barışın yararına terörle mücadeleye karşı birlikte hareket etmeleri temayülünü cumhuriyetin geleneğini sürdürmelerini beklerdik. Ancak maalesef önceki beyanlarından çok farklı olarak ana muhalefet partisinin yanımızda görememiş olmaktan dolayı da üzüntü duyduk. Bunu son derece talihsiz bir karar olarak telakki ediyoruz. Gelecekte bunu tarihin değerlendireceği bir karar olduğunu da düşünüyorum. İnşallah Türkiye karşı karşıya olduğu bu badireyi güçlü bir şekilde üstesinden gelecektir. Dünyaya da bu badirenin ortadan kaldırılmasında bir örnek ülke olarak önemli mesaj verecektir.” diye konuştu.

Avrupa Birliği Değerlendirme Raporu’yla ilgili sızan bilgilere inanmadığını ifade eden Bozkır, şöyle devam etti: “Sızan raporla çıkan rapor arasında her zaman fark olmuştur. Daha doğrusu belki de geçmiş raporlara bakarak bu raporun da bu şekilde olduğunu iddia eden bir sürü gazetede basınımızda haberler yer almıştır. Rapor Çarşamba günü yayınlanacaktır. Ve raporun yayınlanabilmesi için de önce komiserler kolejinin bir araya gelip bunu onaylaması gerekmektedir. Dolayısıyla şu aşamada henüz rapor yayınlanmamışken bunun bir rapor niteliğinde haber olduğunu da kabullenmiyorum. Rapor çıktığı gün AB bakanı olarak ben açıklama yapacağım. Gerçek raporu görmeden de şuanda bütün verilen bilgilerin bazılarının tahmin olduğunu düşünüyorum. Bazılarının da doğru olmayabileceğini düşünüyorum.”

Belediye ziyaretinde Başkan Topbaş’ın başarılarından söz eden Bozkır, “Kıtaların buluştuğu, tarihin merkezi olan İstanbulumuzun böyle son derece değerli bir belediye başkanına sahip olması Türkiye için bir kazançtır ve iftihar vesilesidir. Gerçekten Türkiye ve İstanbul’a hizmetleri kendisi zamanında ve sonrasında hep hatırlanacaktır.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri